A médiaszabadság világnapján felfüggesztjük tevékenységünket, a továbbiakban blogként leszünk jelen Rákosmente közéletében

Évek óta azt tapasztaljuk, hogy kérdéseket fel lehet ugyan tenni a kerület vezetésének, de válaszokat nem kaphatunk vagy nem azokra a kérdésekre, amelyeket feltettünk vagy nem olyan válaszokat, amelyek tükröznék a valóságot.

Alapvető információkhoz nem férhetünk hozzá vagy ha hozzáférünk, akkor rendkívüli  energiákat felemésztő kutatómunkával tudunk csak morzsákat kihámozni a valóság megismeréséhez. Létezik egy másik út is a tények feltárásához, de ez akár több évig is húzzák, halogatják, amelynek a végén még pénzt is kérnének az átadáskor.

Nem kapunk semmilyen sajtómeghívót, Rákosmente Önkormányzata nem közöl sajtóanyagokat, nem tart nyilvános sajtótájékoztatókat, kizárólag csak a saját maga által finanszírozott (ami valójában az itt élők pénze) propagandamédiákat látja el saját tevékenységét magasztaló információkkal.

Nem látjuk Rákosmentén sem azt a civil erőt, sem azt a politikai csoportot, akik kiálltak volna vagy kiállnának egy független sajtótermék mellett, így nem kívánunk szélmalomharcot vívni egy tisztességtelen propagandagépezettel szemben.

A tevékenységünket csak felfüggesztjük, nem zárunk be, továbbra is élni fog a Rákosvidék.hu, de mostantól nem médiafelületként, hanem blogként jelenik meg!

Törvényi értelemben eddig is csak a regisztráció miatt volt egyáltalán sajtónak nevezhető a Rákosvidék, hiszen nem üzletszerűen, nem rendszeresen, nem nyereség elérése érdekében működött.

A mai naptól blogként fogunk működni!

A Kúria állásfoglalása szerint a blog, még akkor is, ha közéleti témákkal foglalkozik, csupán egy magánkommunikációs csatornának minősül. A sajtóra vonatkozó szabályok ezért csak kivételes esetben vonatkozhatnak rá. A blog nem tartozik a médiatörvény hatálya alá, ha tevékenységét nem önálló gazdasági szolgáltatásként nyújtja.

Ettől kezdve a közéleti események, hírek mellett véleményeket is olvashatnak ezen az oldalon, így sokkal szabadabban nyilvánulhatunk meg!

ÉLNEK A SAJTÓSZABADSÁG!

“Ahol egy ajtó bezárul, ott mindig egy újabb kinyílik,…”

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
25.2 ° C
26 °
24.1 °
40 %
5.1kmh
0 %
csü
25 °
pén
25 °
szo
19 °
vas
13 °
hét
20 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...