Kezdődik a cirkusz a görparknál

Elkészült a görpark a Madárdombon? Vagy mégsem? A gödör, a beton kész, használható, de minden más körülötte, amit az önkormányzat vállalt be, még változatlan.

Rákosmente gyöngyszeme lehetett volna ez a pálya, amely valóban egyedülálló, nincs még egy ilyen Magyarországon. Pont ezért lett rossz helyre tervezve. Talán a világban is egyedülálló, mert ezeket a pályákat betonkörnyezetben építik és nem ki a természetbe. Ha  a patak mellé vagy a Multicsarnok mellé épült volna, ahol már egyébként is tizedelik a környezetet, akkor egy tökéletes helyszín lehetett volna, akár a régi jégcsarnok helyén vagy a csarnok mögött, ahol nincs semmi, csak pusztaság:

A jelenlegi félkész állapot eredménye, hogy be lehet menni a pályához autóval és ezt meg is teszik, nem lett visszaállítva az eredeti állapot, így még alkalmas is az út közlekedésre.

Civilek próbálkoznak elzárni az utat az autók elől, hogy ne tegyék jobban tönkre a természetet.

Sok más szükséges elem hiányzik még a pályáról, nem lehet tiszta lábbal, megközelíteni, a murva elfogyott:

Nincs szemeteskosár, megoldják a srácok és igyekeznek vigyázni a rendre:

Nincs ülőhely, ahol fel tudnák venni a védőfelszerelésüket, le tudnák tenni a cuccaikat. Nincs mosdó, WC, így a szükség ott landol, ahol tud.

A pálya használatához készült házirend csak nagy kitartással rendelkező személyiségeknek ajánlott, persze ha hozott magával nagyítót. Mintha egy bank kisbetűs kitételét olvasnánk, ahol a lényeg van csak nem olvasható. Legalább egy másik betűtípust választhattak volna.

Most már ez a helyzet, elvinni onnan nem lehet, akkor próbáljuk közösen kitalálni, hogy lehetne kulturáltan üzemeltetni.

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
25.2 ° C
26 °
24.1 °
40 %
5.1kmh
0 %
csü
25 °
pén
25 °
szo
19 °
vas
13 °
hét
20 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...