Borzasztó eset, borz esett a göripark medrébe

Borzasztó lett volna, ha mondjuk fagy van és úgy esik be. Köszönet a kutyás csapatnak, hogy közös erővel megmenekítették szegény halálra rémült borzot. Volt aki kaját vitt neki, volt aki kesztyűt, botot, kötelet hozott a kimenekítéséhez. Örömmel jelentjük, hogy most megúszta a borz!
Sokan tiltakoztak a göripark elhelyezése miatt, és azért is, mert nem egyeztettek előtte a környék lakóival.
A Madárdomb melletti zöld övezet egy ligetszerű üde színfolt, a környék lakói számára, és ott bizony állatok élnek. Amikor az ember beteszi a lábát a természetbe, akkor bizony nekünk kellene alkalmazkodni az őshonos lakókhoz, sajnos most sem ez történt, fordítva ülték meg ismét a lovat.
Ki gondolta volna, hogy ott állatok is élnek? Ráadásul nem csak borz! Sok apró rágcsáló, nyest, pele és számtalan madárfaj.
Egy ilyen betonkolosszus betolakodás az életterükbe, az megszokott, ökológiai rend feldúlása. De most tekintsünk el ettől, mert nyilván az embereknek is kell élettér. Viszont ha már feldúljuk a megszokott életüket, akkor legyen méltó a fajok királya önmagához és gondolkodó lényként védje meg a gyengébbeket.
Ha már ott van, az egyébként csodás pálya, akkor bizony kellene köré kerítés és szemetes, mert a srácok kimennek és esznek, isznak és bizony marad belőle amit valahová tenni kell. Igyekeznek rendet tartani, de az ember által termelt hulladék mindenhol vonzó az állatoknak, ők messziről kiszagolnak mindent. De a vadon élők mellett akár egy kutya is odarohanhat a gödörhöz és beleeshet, ahonnan csak segítséggel tud kiszabadulni.

Védjük meg az állatokat, mert ők nem tudják magukat megvédeni!

 

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
25.2 ° C
26 °
24.1 °
40 %
5.1kmh
0 %
csü
25 °
pén
25 °
szo
19 °
vas
13 °
hét
20 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...