Akinek fontos a jövő, az fát, erdőt ültet, éltet

Évek óta azt látjuk, hogy a reptér közelébe telepített erdőt parcellánként egymás után tarra vágják. Az elmúlt évben volt az első olyan megújítás, amikor szálanként vágták a fákat egy parcellában és így néhány egészséges fát meghagyva egy ligetszerű erdő maradt, ahová lehet majd fákat ültetni. Ez egy folyamatos megújulást tesz lehetővé és így megmarad az erdő jelleg is a területen. Érdemes elsétálni vagy kerékpárral kigurulni megnézni a temető melletti parcellát.

Most egy régóta mezőként funkcionáló területrészt Erdősítés a Lőrinci út közelében a XVII. kerületben. Ha valaki autóval érkezik, akkor javasoljuk, hogy parkoljon Lőrinci útból nyíló Nagylegelői utca elején és onnan meg tudja közelíteni gyalogosan a helyszínt. A Lőrinci úton veszélyes megállni és nincs is elég parkolásra alkalmas hely.

A helyszín ültetés előtt:

A program szervezője, a 10 millió fa csoport leírása a rendezvényről:

Biodiverzitást növelő, invazív fajokat visszaszorító fásítást végzünk a XVII. kerületben a Lőrinci út közelében. Több ezer pici erdészeti csemetével, számos őshonos fafajtával dolgozunk majd. A fajták és arányok kiválasztása egy hosszú folyamat eredménye, amit Aszalós Réka erdőökológus, és Bozzay Balázs környezetgazdálkodási agrármérnök végeztek.
Nekünk már csak végre kell hajtanunk!
Élvezetes lesz: könnyű fizikai munka, jó levegőn, amihez sok kézre lesz szükségünk szombaton és vasárnap is.
Szerszámok, inni és harapnivaló, szakértelem és jó hangulat lesz.
Ti hiányoztok csak!
Az ültetési területet a Nagylegelői útról lehet megközelíteni. Ki lesz táblázva az út mentén, a helyszínnél megadjuk a GPS koordinátát. A Nagylegelői út egyszer csak földúttá válik, Ha nem érzitek megfelelőnek hagyjátok a járművet még az aszfaltos részen, és haladjatok tovább addig a pontig, ahol ki lesz táblázva az ültetés.

VÁLASZD A FAÜLTETÉST (IS)!
Szombat-vasárnap (április 2-3.), mindenképpen ültetünk, ha esik ha fúj 🙂, pedig úgy tűnik áprilishoz méltóan újra elő kell venni a téli bakancsot, átmeneti kabátot, sapkát, esetleg esőkabátot és előtte vagy utána szavazni kell.
Hozunk meleg teát, autó nélkül érkezőknek forralt bort, ugyanis a csemeték nem várhatnak, duzzadnak a rügyek erdővé szeretnének válni!!!!
GYERTEK GYERTEK SOKAN!

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
25.2 ° C
26 °
24.1 °
40 %
5.1kmh
0 %
csü
25 °
pén
25 °
szo
19 °
vas
13 °
hét
20 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...