Miért késik a Multicsarnok átadása? (videó)

Ezt a kérdést tettük fel az elmúlt évben a közmeghallgatáson és íme a válasz:

Az alpolgármester szerint nem a az építtető feladata volt a csomópont elkészítése, bár a közbeszerzési értesítőben található szerződésben mintha más lenne olvasható:

Környei Balázs önkormányzati képviselő most annak próbál utána járni, hogy mi történt valójában. Ennek érdekében közérdekű adatigénylést nyújtott be az építkezési  dokumentumokba való betekintést kérve.

A képviselő posztja itt olvasható:

Még 2019-ben, amikor képviselő lettem jelentette be Horváth Tamás – Rákosmente polgármestere egy “lakossági tájékoztató” keretében, hogy megkezdődik a multifunkcionális sportcsarnok építése. Erről akkor az Index.hu is beszámolt: https://index.hu/…/rakosmente_sportcsarnok_lakossagi…/
Nos, a bejelentés és a szerződés aláírását követően meg is kezdődtek a kivitelezési munkálatok, a nyertes ajánlattevőnek 545 munkanapja volt a teljes kivitelezés befejezésére. Hogy ki volt a nyertes ajánlattevő? Hát ki más, mint Mészáros Lőrinc cége, a ZÁÉV, aki elkezdhette a csarnok megépítését.
Az építésre 545 munkanapja volt a kivitelezőnek, ami nagyjából 2 évet jelent. Az első kapavágás 2019. novemberében történt, így 2021. novemebrében át kellett volna adni a csarnokot.
A Rákosvidék szerkesztője, Adamcsik János a tavaly decemberi közmeghallgatáson oda is szegezte a kérdést a polgármesternek: elkészült-e a multifunkcionális csarnok. Természetesen a válasz nem váratott magára, rögtön jött először dr. Füzesi Péter alpolgármester úr szájából:
“Mint, hogy nem a konzorcium hibája a késés, hanem itt a csomópontnak a kiépítése, tervezése, engedélyezése volt, ami forráshiány, mert a Fővárosi Közgyűlés korábban biztosított minket arról, hogy ennek a költségét állni fogja, de utána visszalépett és forrást kellett találni, de a Kormány most tudott nekünk forrást adni erre, ami korábban nem volt az Ő vállalt feladata, ezért semmiféle késedelmi kamatot nem kell nekik fizetni felénk szerződés szerint, mivel nem náluk volt a késedelem, ezért nem kell fizetniük felénk.”
Hát, Alpolgármester úr, kérem mutassa meg nekem azt a Fővárosi Közgyűlési határozatot, miszerint a Fővárosi Önkiormányzat állni fogja a csomópont kivitelezési költségeit is.
Majd válaszolt Horváth Tamás – Rákosmente polgármestere is, és az alábbi magyarázatot adta:
“A csarnok elkészült, a kivitelezőnek ez volt a feladata, de mint Alpolgármester úr meg én is már elmondtam, nem tudom, hányszor a mai nap folyamán, miután a csomóponthoz forrást kellett szereznünk, és most külön szerződést kellett kötnünk a kivitelezővel, hogy ez elkészüljön, mert különben addig nem tudunk használatbavételi engedélyt szerezni. Ennyi a lényeg.”
Hogy tisztán lássunk a kérdésben, közérdekű adatigénylést nyújtottam be Rákosmente Önkormányzatahoz és a beruházást lebonyolító BMSK-hoz egy héttel ezelőtt: https://bit.ly/3sX0Zog
A teljes bejegyzés itt olvasható el:

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
25.2 ° C
26 °
24.1 °
40 %
5.1kmh
0 %
csü
25 °
pén
25 °
szo
19 °
vas
13 °
hét
20 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...