Helyreigazítás

A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata megbízásából Dr. Deák József ügyvéd felszólításának eleget téve szó szerint közzétesszük az önkormányzat álláspontját:

„Helyreigazítás

 

A Rákosvidék című online hírportálon 2022. február 17. napján megjelent „A helyiek tiltakozása ellenére megkezdődött a gördeszkapálya építése” című cikkben azt a hamis látszatot keltettük, hogy a lakosság kizárólag Busapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának (továbbiakban, mint Önkormányzat) a Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonosi hozzájárulása beszerzésével összefüggő eljárása során szerzett tudomást a projektről.

 

Ezzel szemben a valóság az, hogy az Önkormányzat Képviselő-testülete a gördeszkapálya építéséről szóló 65/2019. (IV. 25.) Kt. határozatot nyílt napirendi pont tárgyalása során 20 igen szavazattal, egyhangúan elfogadta, azaz a lakosság legkésőbb 2019. április 25. napján tudomást szerzett a tervezett pályaépítésről.

 

Fentieken túl cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy KRESZ park megépítéséhez szükséges forrást az Önkormányzat megkapta, azonban ennek ellenére nem történt meg a beruházás, míg a folyósított összeg elfogyott és támogatás célja nem valósult meg.

 

Ezzel szemben a valóság az, hogy az Önkormányzat részére a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján az Önkormányzat által igényelt összegnél jelentősen kisebb támogatási összeg került megítélésre, amelynek okán az együttműködési megállapodásban a fitneszpark és a KRESZ park megépítése nem került rögzítésre abból a célból, hogy az eredeti elképzelés szerinti fő cél, azaz a Naplás út menti kerékpárút megépítése ne kerüljön veszélybe.

 

Továbbá az általunk keltett hamis látszattal ellentétben a valóság az, hogy a projekt összköltsége nettó 42.000.000, -Ft, amely összeg nem éri el a közbeszerzési értékhatárt, ezáltal nyilvánvalóan nem is szerepelhet a projekt a közbeszerzési értesítőben.

 

A valótlan tényállításokért elnézést kérünk.”

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
25.2 ° C
26 °
24.1 °
40 %
5.1kmh
0 %
csü
25 °
pén
25 °
szo
19 °
vas
13 °
hét
20 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...