Rákosmentén is fizetős lett az egészségügy? A hálapénz a magánszektorba megy?

Talán a legkiszolgáltatottabb élethelyzet, amikor az ember beteg, fájdalmai vannak és segítségre szorul. Ilyenkor rohanunk az orvoshoz, első szinten a háziorvost keressük fel, aki beutalót adhat a szakorvosi rendelőbe.

Rákosmentén még szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen mehetünk a Ferihegyi útra a Szakorvosi rendelőbe:

vagy a HT Medical Centerbe:

De mit kezdjünk a beutalóval, ha fáj valamink vagy gyorsan szeretnénk ellátást kapni?

Sürgős esetben megoldás lehet, ha mentőt hívunk vagy mi megyünk be az ügyeletre! De vigyázzunk, mert ez minimum egy éjszaka és lehet, hogy nem is jutunk el a kezelésig, cserében bejárjuk és megismerhetjük Budapest éjszakai orvosügyeleti életét, több kórházban is, viszont összeismerkedhetünk kedves mentősökkel, megkóstolhatjuk a Bajcsy olcsó melegszendvicsét és lehet, hogy a végén mégsem kapunk gyógyírt a sebeinkre.

Ha azonban a rendes utat járjuk, akkor próbálunk időpontot kérni. Nagyon jó rendszerek vannak már erre, 3-4 HÓNAP és már vár is szakorvos. Kivárjuk azt az időt és reménykedünk, hogy nem áll tovább az orvos és lesz aki megvizsgál. De a diagnosztikához kell sokszor ultrahang, CT vagy MRI, ami megint 2-3 hónap és az csak a vizsgálat, mert a kiértékelés ismét 1-2 hónap. Tehát cirka fél év és talán megtudhatjuk mi a bajunk! Ennyi idő alatt egy gyors lefolyású betegség elvihet minket a “bajba”!

Ha nem szeretnénk odakerülni, inkább a gyógyulás útját járnánk vagy már nagyon fáj, akkor ott áll előttünk az egyenes út, nincs hálapénzt az orvosnak, egyszerűen a pénzt a magánszolgáltatónak fizetjük ki. Aki adott esetben ugyanaz az orvos, a hely is ugyanaz, csak nem 3- 4 hónapot kell várnunk, hanem  1 – 2 nap vagy akár másnap is tud fogadni. A CT vagy MRI is elkészül 1 -2 nap alatt vagyis fél év helyett egy héten belül megkapjuk az ellátást, de ez bizony 20 – 100 eFt-ba is kerülhet. Milyen jó, hogy megszüntették a hálapénzt és milyen jó, hogy nem kell 300 Ft-os vizitdíjat se fizetnünk!

Vajon megoldás lesz-e erre a problémára a milliárdokból épülő új rendelőszárny? Vajon egy csodás, korszerű környezetben honnan leszenek orvosok, ha most sincsenek? Minden orvos menekül az állami egészségügyből és vagy külföldön vagy a magánszektorban keres munkát.

A fent leírt tapasztalat nem egyedi, számos csoportbejegyzés tanúskodik erről, valamint a saját megélt élethelyzet. Aki tudja, kérjük cáfolja meg!

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
21.6 ° C
22.1 °
20.3 °
55 %
3.1kmh
0 %
csü
25 °
pén
25 °
szo
19 °
vas
13 °
hét
20 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...