SZTRÁJK Hol volt? Hol nem volt?

A mai napon több rákosmenti iskola is csatlakozott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és Pedagógus Szakszervezet (PSZ) felhívásához, a kétórás figyelmeztető sztrájkhoz.

Több iskolából is megjelentek a facebookon posztok a kerületi sztrájkokról, ezek később valamilyen okból mégis eltűntek. Volt olyan iskola, ahol szinte teljes volt a részvétel, volt olyan, ahol nyoma se volt a sztrájknak, és volt olyan, ahol kockás ingben mentek be a pedagógusok, ezzel jelezve szolidaritásukat.

Ha megnézzük ezt a felmérést, amely a magyar pedagógusok megbecsüléséről szól, akkor talán érthető, hogy miért is volt a mai figyelemfelhívás.

Senkinek se lehet közömbös, hogy a gyerekeinket kik és milyen motivációval, szakmaisággal, elszántsággal nevelik, tanítják. Csak gondoljunk bele, hogy csemetéink idejük majdnem egyharmadát az iskolában töltik!

Országszerte közel 20 ezre pedagógus állt ki a szakszervezeti felszólítás mellett. Vajon Rákomentén mennyien csatlakoztak?

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
25.2 ° C
26 °
24.1 °
40 %
5.1kmh
0 %
csü
25 °
pén
25 °
szo
19 °
vas
13 °
hét
20 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...