Nagyobb a dugó a felüljáróval, mint nélküle? (Cinkotai út)

Sokan tapasztalták, hogy a Cinkotai úton a közlekedési helyzet sokkal rosszabb amióta átadták a felüljárót. Különösen amióta a Gyöngytyúk utcai kereszteződésnél a forgalmi jelzőlámpát beüzemelték. Most már mindkét irányban a felüljárón áll a forgalom:

Az önkormányzat szócsöveként működő facebook csoportban arcpirító mondatokkal magyarázzák a helyzetet:

  • a sok mobilozó sofőr, akik a telefonjukba temetkezve nem veszik észre időben a zöld jelzést
  • a lámpaprogram problémája

Lehet, hogy beteljesült az a jóslat is, hogy a felüljáró majd vonzza a forgalmat? Vajon mekkora lesz majd a forgalom, ha az “öko” lakópark kezd benépesülni és több ezer gépjármű elkezd mozogni a kerületben?

Úgy épült meg ez a felüljáró, hogy a rávezető utak és kapcsolatok nem változtak, nem harcolta ki az önkormányzat a javítást segítő módosításokat. Így elmaradt a Cinkotai út kiszélesítése a Pesti út felé, pedig ezzel a forgalom egy jelentős részét a jobbra forduló sáv meghosszabbításával ki lehetett volna vezetni a dugóból. A forgalmasabb időszakokban nagyobb a sor, mint a felüljáró átadása előtt, sok esetben már a felüljáró túloldalától araszolva halad a sor a Pesti útig.

A másik irányban, a Pesti úttól a Gyöngytyúk felé pedig reggelente és délután 10 perccel is megnő a menetidő. Olyan, mint annak idején, amikor jött egy vonat, vagyis lényegében semmivel sem javult a helyzet, talán még rosszabb is lett, mert akkor csak a lezárt sorompó lassította a forgalmat.

Vajon aki kitalálta a felüljárót és annak vonalvezetését és aki elkészítette a lámpaprogramot, az nem elemezte a közlekedési helyzetet? Sok helyben lakó életét keserítette meg a felüljáró, egyeztetés nélkül, szinte a kertjükre építették rá. Számtalan lakónak nagy köröket kell tenni, hogy feljusson a felüljáróra vagy a Cinkotai útról hazamenjen.

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
erős felhőzet
4.4 ° C
4.5 °
2.8 °
67 %
2.6kmh
75 %
hét
5 °
ked
4 °
sze
3 °
csü
4 °
pén
0 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...