23-szor szavazta le október 23-a egyik célkitűzését

2021. október 23-án büszkén koszorúzta meg 1956 hőseinek állított emlékművet Rákosmente fideszes országgyűlési képviselője, Dunai Mónika.

Október 23-án abban a tudatban hajolt meg a hősök előtt, hogy napjainkban nem érvényesíti azokat az elveket, amiért pont az 56-os hősök áldozatul estek.

Idén februárban 23-szorra terjesztette elő a parlamentben az ellenzék az ügynökakták nyilvánosságáról szóló törvényjavaslatot, amit sorozatosan leszavaz a fidesz frakció, Dunai Mónika nemet mondó szavazatával.

A javaslat szerint nem csak a 1989 előtti, hanem az 1990 utáni titkosszolgálattal együttműködők is átesnének átvilágításon és csak nyolc év eltelte után lehetnének alkalmasak közbizalmi funkció ellátására azok, akikről kiderül, hogy közük van a titkosszolgálatokhoz.

Keresztes László Lóránt szerint politikai okokból söpri le sorra a Fidesz a javaslatukat, véleménye szerint:

“Ott ülnek a soraikban olyan figurák, akik egykoron a kommunista rezsim fenntartói voltak.”

A teljesség kedvéért meg kell említeni, hogy egy-két képviselő volt a baloldalon, aki nem szavazta meg, viszont volt néhány fideszes is, aki megszavazta.

fotó: Rákosmente Önkorámnyzata

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
havazás
1.4 ° C
2.5 °
-0.6 °
84 %
1.8kmh
90 %
csü
3 °
pén
3 °
szo
4 °
vas
3 °
hét
3 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...