23-szor szavazta le október 23-a egyik célkitűzését

2021. október 23-án büszkén koszorúzta meg 1956 hőseinek állított emlékművet Rákosmente fideszes országgyűlési képviselője, Dunai Mónika.

Október 23-án abban a tudatban hajolt meg a hősök előtt, hogy napjainkban nem érvényesíti azokat az elveket, amiért pont az 56-os hősök áldozatul estek.

Idén februárban 23-szorra terjesztette elő a parlamentben az ellenzék az ügynökakták nyilvánosságáról szóló törvényjavaslatot, amit sorozatosan leszavaz a fidesz frakció, Dunai Mónika nemet mondó szavazatával.

A javaslat szerint nem csak a 1989 előtti, hanem az 1990 utáni titkosszolgálattal együttműködők is átesnének átvilágításon és csak nyolc év eltelte után lehetnének alkalmasak közbizalmi funkció ellátására azok, akikről kiderül, hogy közük van a titkosszolgálatokhoz.

Keresztes László Lóránt szerint politikai okokból söpri le sorra a Fidesz a javaslatukat, véleménye szerint:

“Ott ülnek a soraikban olyan figurák, akik egykoron a kommunista rezsim fenntartói voltak.”

A teljesség kedvéért meg kell említeni, hogy egy-két képviselő volt a baloldalon, aki nem szavazta meg, viszont volt néhány fideszes is, aki megszavazta.

fotó: Rákosmente Önkorámnyzata

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
16.5 ° C
20.1 °
15 °
72 %
1.5kmh
0 %
ked
20 °
sze
20 °
csü
23 °
pén
27 °
szo
25 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...