Titokban tárgyalja a bíróság F. Tivadar volt fideszes alpolgármester ügyét

Tegnap (2021.10.21) a Telex számolt be arról, hogy zárt tárgyalást rendelt el a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a bíró F. Tivadar (Rákosmente volt fideszes alpolgármestere) ügyében. Csütörtökön a bíró már az első percekben közölte, hogy az érzékeny téma miatt az ügy nem lesz sajtónyilvános.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla:

“A vádirat szerint F.Tivadar 2011-ben a feleségével és az akkor 16 éves nevelt lányával élt együtt a közös, budapesti otthonukban. A férfi ebben az időben, a felesége és nevelt lánya tudta és beleegyezése nélkül, kis méretű, szabad szemmel nehezen felfedezhető kamerákat szerelt fel a ház több helyiségében részben biztonsági okból, részben pedig azért, hogy megfigyelje a házban történteket.”

“2011–2012-ben a kamerák több olyan pornográf jellegű felvételt is rögzítettek, amelyeken F. az akkor még 18. életévét be nem töltött nevelt lánya volt látható. F. ezeket a felvételeket – összesen 97 kamerafelvételt – egy programmal megvágta, majd az így keletkező videofájlokat külön adathordozón rögzítette.”

F. Tivadar nem ismerte el bűnösségét, így az ügyben januárban elindul a büntetőeljárás.

A felmerült, bár még nem igazolódott vádak ellenére, az önkormányzati vezetés, a kerületi Fidesz frakció, az ártatlanság védelmére hivatkozva továbbra is igyekeztek közéletben tartani a vádlottat. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az elmúlt nyáron még zsűrielnöknek hívták meg a Rákosligeten rendezett lecsófesztiválra:

“A rangos zsűriben F. Tivadar látta el az elnöki posztot, munkáját segítette, Dr. Révai Róbert, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház orvosigazgatója, Csébi András, a Kossuth Lajos Általános Iskola intézményvezetője és helyettese Szalai Kornélia, a rákoskertiek képviseletében Tamás Lajos, valamint a két helyi képviselő, Hatvani Zoltán és Timmel Ede.”

Idén még a kurátora volt a Rákoskerti Templom Alapítványának, amit az ellenzéki képviselők többszöri felszólítására végül megszüntetett. Az Újlak iskola alapítványának kurátori tagságáról már korábban lemondott.

Érdekes adalék, ami később került nyilvánosságra, hogy már az ügy kirobbanását követően a kerületi Fidesz több, mint 5,3 millió forintot szavazott meg F.-nak végkielégítés címén.

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
18 ° C
18.8 °
16.3 °
71 %
2.6kmh
0 %
ked
20 °
sze
20 °
csü
23 °
pén
27 °
szo
27 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...