A 2. fordulóban csak Márki-Zay Pétert támogatják nyíltan az ellenzéki pártok

Megkérdeztük a rákosmenti pártokat, hogy az ellenzéki miniszterelnökjelöltválasztás 2. fordulójában melyik jelölt mögé állnak be.

Nem mindegyik ellenzéki párt tartotta fontosnak, hogy tájékoztassa erről a Rákosmentén élő polgárokat. A hat pártból csak a fele válaszolt megkeresésünkre, az LMP, a Párbeszéd és a DK nem reagált. A DK-tól sem érkezett visszajelzés, talán saját jelöltjük mellé sem állnak ki? Feltételezhető ugyan, hogy saját indulójukat támogatják, de az eddigi események tükrében már semmit sem tartunk elképzelhetetlennek, ezért visszajelzés hiányában csak feltételezéssel tudunk élni.

Összefoglaltuk a válaszok lényegét az alábbi táblázatban:

A Pártok teljes változtatás nélküli visszajelzése:

JOBBIK

“A Jobbik elnöksége egyértelműen határozott arról, hogy a választópolgárokra bízza a döntést hiszen ez az Előválasztás lényege, erről született döntés a többpárti egyeztetésnél.
Fontosnak tartom a szerénységet a kompromisszumkészséget mivel kizárólag csak ezen az úton lehet majd tovább mennünk ha változást szeretnénk.
Alapszervezetünk számára is az a legfontosabb, hogy 2022-ben legyőzzük a Fideszt, ehhez viszont tényleges összefogásra van szükség.
Az állampolgárokat viszont nem szeretnénk befolyásolni a döntéshozatalban, ezért azt a jelöltet tudjuk majd támogatni, akire a legtöbb állampolgár szavaz, tiszteletben tartva a választói akaratot.”

MOMENTUM

“A kerületi Momentum Márki-Zay Pétert támogatja az előválasztás 2. fordulójában.”

MSZP

Időközben a párt álláspontja megváltozott és Márki-Zay Pétert tartja esélyesebbnek, ezért az ő támogatását javasolják!

“A Magyar Szocialista Párt két évvel ezelőtt megkezdte egy új szociáldemokrata politika kialakítását, amely a korszakváltás új baloldali és zöld értékein alapul.

Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét azért támogattuk, mert benne láttuk azt a politikust, aki képes képviselni ezeket az értékeket. Az, hogy Karácsony Gergely befejezte miniszterelnök-jelölti kampányát, semmit sem változtat a küldetésünkön: továbbra is azért küzdünk, hogy 2022-ben leváltsuk Orbán Viktort és a Fideszt!

Az MSZP elismeri a versenyben maradt jelöltek politikai teljesítményét, de tudomásul kell vennünk, hogy ők más értékeket képviselnek. Ez az oka annak, hogy nem állunk egyikük mögé sem az előválasztás második fordulójában. Ugyanakkor a megválasztott miniszterelnök-jelöltet – bármelyikük is lesz a győztes – az MSZP minden erejével támogatni fogja.

Nincs ugyanis más út, mint a kormányváltás: csak így érhetjük el, hogy Magyarország egy igazságos, szabad, szolidáris és zöld ország legyen! Az MSZP-nek ehhez megvan a konkrétan kidolgozott programja.

Az előválasztás tisztességes, demokratikus verseny, amelynek az MSZP eddig is a motorja volt, és a továbbiakban is segíteni akarja ezt a folyamatot. Közös célunk, hogy megmutassuk: a baloldal nélkül nincs kormányváltás!

Ezért most arra kérünk mindenkit, hogy aktívan vegyen részt az előválasztás második fordulójában a sátrakban, illetve az online térben. Ahhoz ugyanis, hogy leválthassuk a Fideszt, ez elengedhetetlen.

Bízunk abban, hogy mindannyian átérzik ennek a sorsfordító időszaknak a közös felelősségét, és ahogy eddig, ugyanúgy a következő napokban ismét megmutatjuk: a Fidesz legyőzése csak a baloldal segítségével lehetséges!” 

 

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
18 ° C
18.8 °
16.3 °
71 %
2.6kmh
0 %
ked
20 °
sze
20 °
csü
23 °
pén
27 °
szo
27 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...