Lassan egy éve, hogy üresen áll az új rendelő a Kucorgónál

Még mindig nem sikerült beköltöznie a felnőtt háziorvosi rendelőnek, a mellette lévő gyekorvosi rendelőt már elfoglalták az orvosok és a védőnők.

Májusban is feltettük a kérdést, hogy a teljes egészében önkormányzati beruházásból épült rendelőt miért nem használhatják a lakosok.

Akkor Hatvani Zoltán, a Fidesz önkormányzati frakciójának vezetője az alábbiakkal indokolta a késlekedést:

  • “az internet még mem érhető el az épületben és a használatbavételi engedélyt sem kaptuk meg, sőt 10-15 parkoló kiépítése is hátra van még. Én se gondoltam volna, hogy manapság több, mint 3 hónapig tart a biztonságos és megfelelő sávszélességű internetelérés kiépítése a Kucorgó téren.”
  • “Közben az engedélyek kiadásába beleszólt a Főváros is és feltételül szabott egy olyan gyalogátkelőhely kiépítését, amit a kerület korábban három (3) főpolgármestertől is kért már.”
  • “Amikor minden akadály elhárult a költözés elől, mire ők azt jelezték, hogy júniusban talán már lesz egy kis szusszanásnyi idejük (talán a Covid miatt?) és akkor beleállnak a költözésbe.”

Ez volt tehát nyár előtt és mit mond most Hatvani Zoltán ugyanerről (a fentieken felül):

  • “Közel egy hónapja a gyermekorvos már átköltözött az új épületbe. A felnőtt háziorvosok is költözhetnek, de ennek időpontját bízzuk rájuk! Amint megújul a Csongrád utcai rendelő, úgy ott ideiglenesen a Ferihegyi úti szakrendelő bővítése miatt továbbra is ideiglenes szakorvosi ellátás lesz elérhető”

Tehát a felnőtt háziorvosok, a felajánlott átköltöztetési segítség ellenére sem kívánnak még átmenni a mostani nyomorúságos helyükről, egy XXI. századi rendelőbe. Érdekes és érthetetlen.

Olvastunk még egy érdekes megjegyzés a válaszban:

“Az első akadályt egy gyalogos átkelőhely hiánya okozta, melyet a mi önkormányzatunk 12 éve kért megépíteni a fővárosi önkormányzattól.”

Ebből sajnos az tűnik ki, hogy az előző baráti fővárosi városvezetés 10 év alatt sem építette meg a “zebrát”.

Hatvani Zoltán a nyár eleji válaszában feltételezte, hogy

“A cikk szerzője tudja a címben feltett kérdésére a választ, de azt már nem írta meg. Lelke rajta, így biztosan több olvasót tudott rávenni arra, hogy elolvassa az irományát. Helyi képviselőként természetesen ott voltam a műszaki átadón.”

Szeretünk volna ott lenni a megnyitón, a sajtótájékoztatón, csakhogy az önkormányzat se minket, se más sajtót nem hív meg nyilvánosan. Csak a “baráti”, a fizetett sajtó kaphat meghívást a kerületet érintő önkormányzati bejelentésekről. Ezt követően enyhét szólva furcsa, hogy sérelmezi a sajtó érdektelenségét. A megnyitón egyébként se ellenzéki, se független képviselő nem vett részt, vélhetően ők sem értesültek az eseményről.

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
kevés felhő
3.5 ° C
4.7 °
2.4 °
58 %
4.9kmh
20 %
ked
3 °
sze
3 °
csü
5 °
pén
1 °
szo
1 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...