Ismét kapott Rákosmente 2,8 milliárd forintot Orbán Viktortól

A Kormány 1364/2021. (VI. 8.) Korm. határozata alapján minden fideszes önkormányzat kapott pénzt a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítésére.

A legtöbb pénz Rákosmente kapta:

Ezzel a pénzzel az elmúlt 10 (vagy 20) év nagy kudarcát próbálja pótolni a kerületi önkormányzat. Nem sikerült ugyanis forrást találni ahhoz, hogy a Cinkotai utat összekössék a Keresztúri úttal. A projekt jó évtizedes, de most már létfontosságú fejlesztés, ugyanis úgy kapott építési engedélyt a Szőlőliget Ökoparknak csúfolt lakóövezet, hogy nem írták elő számukra a közlekedési infrastruktúra megoldását. Több ezer, talán tízezer autó fog így rázúdulni a kerületre és mivel ezt a problémát szükségtelenük és önként magára vállalta a kerületi vezetés, így most neki kell orvosolnia, természetesen most már közpénzből.

A Vidor utca megépítése csak részben orvosolja a problémát, mert a Keresztúri út így is teljesen terített a reggeli és a délutáni csúcsforgalmak idején. Legfeljebb a Pesti út egy rövid szakaszát tehermentesíti ez az átkötés, de igaz megoldást nem ad a kerület közlekedési problémájára. A Vidor utca folytatása az ökoparkon keresztül egészen a Naplás útig tart, amit egy másik projekt keretén belül összekötnének a Tarcsai úttal, így közvetlen összeköttetést kap a lakópark az M0-sal is. Elvileg ez az út egy északi elkerülője is lehetett volna a 90 ezres kerületnek, de így csak a lakópark kiszolgálására lesz alkalmas. Hacsak nem engedik át az “Ökoparkon” a kerület átmenő forgalmának egy részét.

Mint köztudott, az elmúlt években, kifejezetten a választás előtti években, kiemelkedően sok pénzt kapott Rákosmente útfejlesztésre, sajnos ezt a többi kerület kárára sikerült kiharcolni, bár részben indokolt volt a néhol még mindig elfogadhatatlan úthálózat fejlesztése (ezt sajnos a legtöbb külső kerület is elmondhatja magáról):

Ennek ellenére nem maradt fővárosi pénz nélkül a kerület, még a jelentős összegű kormányzati elvonások ellenére is jutott felújítási lehetőség Rákosmentének is:

Külön cikkekben fogunk foglalkozni azzal, hogy az utóbbi években elkészült utakat milyen minőségben is vette át az önkormányzat. A most átadott Fűzkút utca, már az átadás utáni napokban mutatott némi hiányosságot:

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
25.2 ° C
26 °
24.1 °
40 %
5.1kmh
0 %
csü
25 °
pén
25 °
szo
19 °
vas
13 °
hét
20 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...