Sorozatosan zártkörű sajtótájékoztatót tart Rákosmente Önkormányzata

Mai hír szerint (2021.06.01.) sajtótájékoztatót tartott Rákosmente Önkormányzata és Dunai Mónika:

“A bezárt ügyfélközpontról, és Horváth Tamás polgármester, valamint Dunai Mónika országgyűlési képviselő sajtótájékoztatójáról bővebben a következő linkre kattintva olvashat…”

A kihelyezett mikrofonállványok szerint csak a HírTV, a Pesti TV (Pestisrácok) és a Rákosmente TV kapott meghívót:

Az önkormányzatok alapfeladatai közé tartozik az objektív tájékoztatás. Horváth Tamás nagy nyilvánosság előtt tett ígérete ellenére, ismét elmaradt a lakossági korrekt tájékoztatásának lehetősége.

A polgármester elsődleges feladata az itt lakók szolgálata. Rákosmente lakosságának majd a fele nem bízott meg benne és nem rá adta a szavazatát az önkormányzati választáskor. Nem csak a rá szavazókat, hanem egész Rákosmente lakosságát köteles szolgálnia.

Az elmúlt évben elmaradt minden lakossági konzultáció, elmaradt a közmeghallgatás, pedig a legtöbb önkormányzat, ahol ezt fontosnak tartják, megtartotta online.

Megszűntek a sajtómeghívók, február óta nem volt egy sem, de az előtte lévő sajtótájékoztatókat is elhallgatták:

Megszűntek a sajtóközlemények is, ezek szerint az idén nem volt olyan esemény a kerületben, ami indokolttá tett volna bármilyen közleményt:

Az önkormányzat ezzel sárba tiporja a sajtószabadságot! Nem ad lehetőséget kérdésekre, csak mikrofonállványoknak hajlandó nyilatkozni.

Szerettünk volna kérdéseket feltenni a bérletpénztár megszüntetésével kapcsolatban, mert megdöbbentő részletek kerültek felszínre. A következő napokban több cikkben is foglalkozunk a bérletpénztár megszüntetésével együtt elindult sajtóhadjárat hátterével.

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
21.6 ° C
22.1 °
20.3 °
55 %
3.1kmh
0 %
csü
25 °
pén
25 °
szo
19 °
vas
13 °
hét
20 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...