Gyáva pártalkuk martalékává válhat az előválasztás Rákosmentén? (jegyzet)

A rákosmentiek egyértelműen jelezték a pártoknak, egy korábban itt, a rákosvidéken feltett kérdésre válaszolva, hogy nem kérnek a pártalkukból!
A Rákosmentiek maguk szeretnék kiválasztani az általuk legalkalmasabbnak vélt indulót az ellenzéki jelöltek közül.
Miközben várjuk a jelöltek felsorakozását, azt tapasztaljuk, hogy még a megmérettetés előtt egyre-másra különböző pártalkuk köttetnek, melyk eredményeként nem indítanak jelölteket vagy egymás jelöltjét támogatják, esetleg visszaléptetnek a más jelölt javára.
Tisztességes, nyílt versengést vár el Rákosmente, nem kérünk többé abból, amit az elmúlt két választáskor produkáltak az ellenzéki pártok!
Mérettessék meg mindegyik pártjelölt az előválasztásokon és győzzön a legalkalmasabb, a leginkább esélyes! Ha egy párt nem tud felmutatni egyetlen egy alkalmas jelöltet sem, akkor maradjon ki az előválasztásból is! Lépjen félre az a párt, aki nem tud jelöltet állítani. Ne álljon erősnek mutatkozva egy másik jelölt mögé. Az LMP, a Jobbikkal együtt döntötték el az előző országgyűlési választás sorsát azzal, hogy nem voltak hajlandók visszalépni, fontosabb volt a pártérdek, mint Rákosmente sorsa!
Ha az előző parlamenti választáskor mindketten visszalépnek az esélyes jelöltet előre engedve, akkor elég lett volna, csak a rájuk adott szavazatok töredéke is az ellenzéki győzelemhez.
 A Momentum ne hívjon vissza egy olyan jelöltet, akinek vélhetően erős támogatottsága lett volna a rákosmenti lakosság körében. Amikor megkérdeztük a Rákosvidék csoport tagjait, akkor ő volt a legesélyesebb jelölt (nyilván nem reprezentatív, de sokat elárul a szavazás eredménye):
Ha a Momentumnak sikerült kiharcolni az előválasztást, akkor mérettessen meg az ő jelöltjük is és ne  háttérben megkötött pártalkukkal manipulálják az előválasztás eredményét.
És hol van a DK? Ha sikerült az önkormányzati választáson egy nem igazán esélyes jelöltet indítaniuk, most már indítani se tudnak senkit sem? Ez önkritika az elvesztett önkormányzati választás után? Néma csend és hallgatás a Rákosmente DK facebook oldalán, a címlap pedig arról szól, hogy most “tartsunk egy kis távolságot…”. Sikerült!
És hol van az eddigi választásokon legnépszerűbb MSZP jelöltje? Vajon miért nem lép színre? Pedig a többi jelölt már javában kampányol! Az ő sorsa felett most döntenek a háttérben?
Így bizony nem lesz korszakváltás, se kormányváltás, ahogy azt fennen hirdetik!
Nyílt, tisztességes, demokratikus küzdelmet érdemel Rákosmente!

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
erős felhőzet
4.4 ° C
4.5 °
2.8 °
67 %
2.6kmh
75 %
hét
5 °
ked
4 °
sze
3 °
csü
4 °
pén
0 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...