Jégcsarnok épül a Mátyásföldi reptér mellett, nem felhőtlen az öröm

Az Átlátszó számolt be arról, hogy a szomszédunkban, a Mátyásföldi reptér közvetlen szomszédságában

A cikkből megtudhatjuk, hogy az eredetileg 1,5 milliárd költségvetésű jégcsarnok már 2,1 milliárd TAO-pénzből épülhet meg. A Magyar Jégkorong Szövetség jelezte, hogy a kivitelezéshez szükséges 2,1 milliárdból még 1,5 milliárd még hiányzik. Arról is olvashatunk, hogy a jeges sport miatt jelentős zöldfelületet áldoztak be a telken, és további fakivágás is várható, ugyanis a megnövekedett forgalom miatt ki kell szélesíteni az odavezető utat.

A kezdeményezés állítólag annnak hatására kapott zöld utat, hogy évekkel ezelőtt megszigorították és ellehetetlenítették a Naplás-tónál a korcsolyázást, ami nagy felháborodást váltott ki a környező kerületekben. Akkor a Rákosvidék kezdeményezésére indult el egy petíció, amit majd 1500-an alá is írtak:

Azt szerettük volna elérni, hogy amikor alkalmas a jég, akkor ellenőrzött körülmények között engedélyezzék a korcsolyázást.

Számos kerületben nagy harc volt a jégcsarnoképítések területén, néhány évvel ezelőtt a kerület is feláldozta a rákoscsabai strandot, amit előszerződésben nagy hirtelenséggel el is adott. E szerződés sorsa azóta ismeretlen, vélhetően meghiúsult a tranzakció, mert a pesterzsébeti sportegyesületnek nem sikerült megfelelő mennyiségű TAO pénzt összegyűjteni. Azóta már az az egyesület Dél-Budán már felépített egy sátorborítású jégcsarnokot, ami ott is nagy felháborodást váltott ki a helyi lakosság körében.

Reméljük, hogy az ígéreteknek megfelelően, használhatják majd az amatőrök is a csarnokot, mert ahogy alakul a Magyarország klímája, talán már soha nem fog befagyni a Naplás.

Kétmilliárdos jégcsarnok épül egy hokicsapatnak, pedig csak néhány lakos akart csúszkálni

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
kevés felhő
3.5 ° C
4.7 °
2.4 °
58 %
4.9kmh
20 %
ked
3 °
sze
3 °
csü
5 °
pén
1 °
szo
1 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...