Meghökkentő adatokat tükröznek a vagyonbevallások Rákosmentén

A legfrisseb vagyonnyilatkozatokat elemezve meghökkentő adatok kerültek felszínre. Természetesen ez az állítás csak akkor igaz, ha a hivatalosan benyújtott vagyonnyilatkozatok a valóságot tükrözik. Ezzel a fejléccel ellátott vagyonnyilatkozatot töltött ki az összes képviselő:

Lássuk az eredményt:

A teljes kerületi csúcsvezetésre igaz, hogy se a polgármesternek (Horváth Tamás), se a két alpolgármesternek (Dr. Füzesi Péter, Dr. Bakos András) nincs élettársa, felsége és vele együtt élő gyermeke.

A 15 Fideszes képviselő többsége nem házas és nem él élettársi viszonyban senkivel. A 15 képviselő közül csupán egy (Hatvani Zoltán) él gyermekeivel egy háztartásban.

Az 5 ellenzéki képviselő közül 3 él házastársával és egy se él közösen gyermekével egy háztartásban.

Az IRE képviselői szintén nem házasok és nem élnek együtt gyermekükkel.

A bevallások alapján úgy tűnik, hogy képviselőink nem különösebben kedvelik a családi létformát. A valóság remélhetően, teljesen más, tehát ennyit ér és ennyi köze van a tényekhez a vagyonnyilatkozatuk!

Mivel magyarázható ez a jelenség? A vagyonnyilatkozatról a 2007. évi CLII. törvény (egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről) szól. E a törvény csak a nyilatkozattétel elmulasztását szankcionálja, nem szerepel benne semmilyen szankció a tartalom valódiságára vonatkozóan. Ennek eredménye, hogy bárki, bármit beírhat, annak semmilyen következménye nincs.

Ezt követően csak lelkiismereti kérdés, hogy valaki letagadja a párját vagy a gyermekét a vagyonnyilatkozatában.

A részleteket megtalálja mindenki az önkormányzat lapján:

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
23.2 ° C
23.2 °
20.3 °
27 %
3.1kmh
0 %
csü
23 °
pén
26 °
szo
25 °
vas
23 °
hét
24 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...