Enyhébb büntetésre számíthat Fohsz Tivadar, Rákosmente volt alpolgármester

2018 nyarán a XVII. kerületi fideszes alpolgármester, Fohsz Tivadar, hirtelen eltűnt a közéletből. A 2018-as országgyűlési választások előtt már nem volt közszereplése, akkor került nyilvánosságra nevelt lányának vallomása:

“2018 májusában olyan felvételeket talált nevelőapja laptopján, amelyek hat évvel korábban a közös otthonukban, rejtett kamerákkal készültek.”

Akkor a BRFK sértetti feljelentés alapján indított nyomozást szemérem elleni erőszak és más bűncselekmények gyanúja miatt. Most került napvilágra, hogy már nem gyanúsítják azzal, hogy ő készítette a felvételeket, csak azzal, hogy azok a birtokában voltak. A lényeges eltérés a kettő között, hogy míg az eredeti gyanú okán 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel lehet büntetni, addig az utóbbiért legfeljebb 3 évet kaphat, ha a bíróság bűnösnek találja.

Az ügyben azóta sem került nyilvánosságra semmi konkrétum, a nyomozás még mindig tart, az biztos, hogy az események hatására Fohsz Tivadar már nem indult a 2019-es önkormányzati választáson, bár a választások előtt többször is helyettesítette a polgármesterjelölteket.

Fohsz Tivadar csak a Blikknek adott egyszer nyilatkozatot, ami ezzel a kijelentésével zárul:

“Hibátlan ember nincs, mindannyian hibázunk az életünk folyamán. Egész biztos, ha az ember azzal a tudással bírna, amivel évekkel később rendelkezik, a korábbi időszakban máshogy csinálna dolgokat. Én azt gondolom, hogy nem többet, mint bármelyik átlagember. De az állítólagos cselekményekkel kapcsolatban nincs mit megbánnom, mert azokat nem követtem el.”

A cikkből az is kiderül, hogy közben Horvátországban is indult egy eljárás ellene, egy naturista kempingekben a nyaralása alkalmával készült felvételek miatt. Ennek kimenetele is ismeretlen. A teljes cikk itt olvasható:

https://www.blikk.hu/aktualis/politika/fohsz-tivarad-gyanusitas-pedofil-interju-pornograf/bevnrl9

A cikkben arról nyilatkozott még Fohsz Tivadar, hogy a Fideszből nem lépett ki, csupán egyéb tisztségeiről mondott le. A nyilvános szereplése idén nyáron folytatódott, amikoris díszvendégként, az önkormányzat által rendezett lecsófesztiválon volt zsűrielnök.

A történtek és a nyilatkozata ellenére továbbra is tagja a Makovecz templomot építő Rákoskerti Templom Alapítványnak, legutóbb 2019 nyarán láthattuk ennek kapcsán a helyi tévének:

A civil szervezetek nyilvántartásában a mai napig ott szerepel a neve, mint a Rákoskerti Templom Alapítvány tagja:

Az eseményeket követően a helyi momentumos Gergely Bálint, kérdést intézett a képviselőtestülethez, erre a 15 képviselő közül csak egyvalaki (Hatvai Zoltán) adott választ. A képre klikkelve elolvashatja a Fidesz frakció vezetőjének a reagálását:

Több országos napilap is foglalkozott annak idején az üggyel, a linkekre kattintva betekinthet a cikkekbe:
https://hvg.hu
https://index.hu

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
24.5 ° C
24.5 °
23.3 °
23 %
3.1kmh
0 %
csü
24 °
pén
27 °
szo
24 °
vas
23 °
hét
23 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...