Milliós jutalom Gy. Németh Erzsébet közvetlen munkatársának (jegyzet)

Nemrég látott napvilágot, hogy “pulykapénzt” osztottak a városházán. Egyhavi jutalmat kapott összesen 43 önkormányzati tanácsadó és főtanácsadó. A legnagyobb jutalmat Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes közvetlen munkatársa Keszthelyi Dorottya Veronika kapta, pontosan 1,25 millió forintot.

Gy. Németh Erzsébet Rákosmentén indult az önkormányzati választáson, az ellenzék közös jelöltjeként. Nem választották meg Rákosmentén, de a listán elfoglalt helye alapján került be a városházára. Nyilvánvaló, hogy az ő javaslatára vagy hozzájárulásával kerülhetett sor Keszthelyi Dorottya, XIII. kerületi DK-s elnök jutalmazására.

A Népszava kérdésére Rényi Ádám, a fővárosi önkormányzat kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a jutalmakat a bértartalékból fizették ki, ezt a pénzügyi keretet egyébként másra nem lehetett volna fordítani.

A nyilvánosság számára nem igazán ismert Keszthelyi Dorottya tevékenysége, így nem áll módunkban megítélni, hogy milyen munkát is végzett az elmúlt évben. Figyelembe véve azonban a lassan egy éve fennálló vírushelyzetet és annak minden következményét, felmerül a kérdés, hogy valóban jó döntés született?

Tételezzük fel, hogy Rényi Ádám kommunikációs igazgató állítása valós és ez egy olyan pénzügyi keret volt, amely másra valóban nem fordítható, vagyis mindenképpen ilyen formában kellett azt elkölteni.

Ebben az esetben egy politikai vonalon kinevezett vezetőnél azonban joggal merül fel egy kérdés: A főváros és az ország jelenlegi helyzetében mit tegyen, egy ilyen nem várt jutalommal? Vannak erre jó példák, nem is olyan régről:

“Jótékony célra költik béremelésüket a Párbeszéd képviselői:
Jótékonykodna a Párbeszéd parlamenti frakciója azzal a plusz pénzzel, amit nem kértek és állításuk szerint meg sem szavaztak, de a parlamenti többség döntés nekik is megítélte a mintegy 200 ezer forintos béremelést. “

“Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs online sajtótájékoztatóban jelentették be, hogy benyújtottak egy olyan törvényjavaslatot, amellyel kezdeményezik a parlamenti fizetésük egy részének felajánlását a járványügyi alapba”

“Az MSZP-frakció eladományozza a képviselői fizetésemelését:
az MSZP országgyűlési képviselői ahogy eddig, úgy ezután is a párt által létrehozott Szolidaritási Alapba utalják a Fidesz által kiutalt fizetésemelést”

Keszthelyi Dorottya így írt saját magáról a DK honlapján:

Az Üteg utcai lakótelepen nőttem fel, a Csata utcai Általános Iskolába jártam, 10 évig a Dózsa György úti zsinagógában vívtam, a sport azóta is fontos: napi rendszerességgel futok a Duna parton. Egyetemi éveimet Debrecenben töltöttem, művelődési és felnőttképzési menedzserként végeztem. 2002 óta dolgozom: közigazgatásban. Foglalkoztam az önkormányzati intézményekkel, társadalmi kapcsolatokkal, civil szervezetekkel, belső kommunikációval. Volt lehetőségem a Főgáz belső szakmai képzéseinek szervezésében részt venni, valamint egy magyar tulajdonú szolgáltató cég HR feladatait láttam el. Tapasztalatot szereztem a mai magyar munkaerőpiaci helyzetről, a gazdasági élet működéséről.

forrás: dkp13.hu és Népszava

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
23.2 ° C
23.2 °
20.3 °
27 %
3.1kmh
0 %
csü
23 °
pén
26 °
szo
25 °
vas
23 °
hét
24 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...