Új járat Rákos-Piliscsaba között – kipróbáltuk (videó)

Angyalföldre, Újpalotára, Újpestre, Óbudára pillanatokan keresztül eljuthatunk a MÁV új járatával, amely félóránkként indul Rákos vasútállomástól.
Hétköznapi közlekedésre, hétvégi kirándulásra egyaránt ajánlott mindazoknak, akik Szentendrére vagy a Pilisbe szeretnének elmenni. Kerékpárral is használható, még a hegyekben is tekerhetünk akár egy délután is elég lehet a gyorsabb kijutás miatt.
AZ új járat új lehetőséget tár fel az északi régió gyorsabb elérésére. A teljes menetidő 49 perc Piliscsabáig és 650 Ft-ba kerül egy felnőtt, teljesárú jegy. A kerékpár 235 Ft-ba kerül, de lehet még kutyát is szállítani, szintén 235 Ft-os jegy vásárlásával. A kerékpárosklub tagjai további kedvezmény kaphatnak (25% a kerékpárszállításra) és ha online vásároljuk a jegyet még 10%-kal csökkenthetjük a jegyárat. A vonalnak több helyen is kapcsolata van a BKK járatokhoz, Újpalotán egy új állomás is létesült:
Teszteltük a járatot pár napig Rákos és Angyalföld között, tapasztalatunk szerint háromból két alkalommal pontosan indult és érkezett a vonat, egy alkalommal 6 perc késéssel indult és ezt tartotta is Angyalföldig. Íme az utazásról készült videó:
További fejlesztések várhatóak még a térségünkben, folytatjuk a jelen lehetőségek és a fejlesztési tervek bemutatásával.

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
kevés felhő
3.5 ° C
4.7 °
2.4 °
58 %
4.9kmh
20 %
ked
3 °
sze
3 °
csü
5 °
pén
1 °
szo
1 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...