Rákosmente legnagyobb facebook csoportja

Ma (2020.11.12) elérte a 30 ezres tagságot Rákosmente legnagyobb csoportja. A csoportot Bana Roland hozta létre 2012. október 30-án azzal az elképzeléssel, hogy fórumot adjon, közösséget teremtsen az online térben is Rákosmentieknek. A csoport változatlan értékekkel, azóta is ezzel a célkitűzéssel működik:

“Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy Budapest XVII. kerület (Akadémiaújtelep, Madárdomb, Rákoscsaba, Rákoscsaba-Újtelep, Rákoshegy, Rákoskeresztúr, Rákoskert, Rákosliget, Régiakadémiatelep – összefoglaló nevén Rákosmente vagy Rákosvidék) közössége családias hangulatban, az alapvető emberi normák és netikett betartása mellett kulturált párbeszédet folytasson, továbbá minden XVII. kerületet és XVII. kerületit érintő témát, eseményt és történést megvitathasson, megoszthasson, ismertethessen egymással!”

Időközben Roland létrehozott egy hírportált is Rákosmenti Hírfutár néven, amihez csatlakozott a TV17 hírportál-kezdeményezés, majd ezt követően vette fel a hírportál Rákosvidék nevet.

A nevet a nagy múltú, sokáig print kiadványként megjelent Rákosvidék újságtól kaptuk meg, köszönet érte Varga Andrásnak, aki nagy gonddal és kitartással gondozta évekig a lapot. Sokáig a helyi boltokban, az országos lapok mellett ott volt ez a kiadvány is, de a legtöbb helyi laphoz hasonlóan ennek a sorsa is meg lett pecsételve. Az okokról érdekes videóban nyilatkozik az egykori főszerkesztő. Egy ideig még működött blogként az újság, majd szép lassan elnémult. Abban a reményben vettük át a nevét, hogy talán sikerül ismét életre kelteni, egy új formában.

     

A csoport és a lap idővel összenőtt, mivel létrejött a Rákosvidék oldal a facebookon és a csoport (külső kényszerre is) átvette az újság nevét (Rákosvidék (Budapest XVII. kerület – Rákosmente))

A 30 ezre tagságot elérve közzéteszünk néhány érdekes statisztikai adatot, az egyik ilyen a nemek és az életkori megoszlást mutatja:

Köszönjük a hölgyek aktivitását, a 30 ezredik tagunk is nő (Vizi Otília), ezúton is köszönjük, hogy megtisztelt minket a jelentkezésével.

Köszönjük a rákosmenti polgárok folyamatosan növekvő érdeklődését, az elmúlt 60 nap jelentkezési aktivitását mutatja ez a diagram:

Ami pedig életben tartja a csoportot, az a tagok aktivitása, köszönjük, hogy sokan elmondják véleményüket, sokan reagálnak az eseményekre, a történésekre. Az aktivitás kicsit hullámzó, ez nagyban függ az aktuális témáktól is, de a trend itt is felívelő.

Ne feledje senki se, hogy a Rákosvidék csoport mi vagyunk, az itt élők, ez egy igazi civil kezdeményezés! Büszkék lehetünk rá, mert egy 90 ezres kerület lakóinak harmada csatlakozott e csoporthoz, áttételesen pedig vélhetően elérjük a kerületi lakosság felét.

Éljen soká vagyis éljünk soká mindannyian, hisz a csoport mi vagyunk, Rákosmentiek!

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
kevés felhő
3.5 ° C
4.7 °
2.4 °
58 %
4.9kmh
20 %
ked
3 °
sze
3 °
csü
5 °
pén
1 °
szo
1 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...