Álhírek terjednek az Illatos úti ebtelepről, cáfol a Rákoshegyen rendelő vezető állatorvos

A hírek villámgyorsan terjednek, különösen amióta segít ebben a facebook is. Sajnos már a TV-ben sem lehet bízni, nem jött létre a rendszerváltást követően hiteles, megbízható és objektív csatorna.

Mielőtt bármit is megosztunk, próbáljunk a hír mögé nézni, ez nem mindig egyszerű feladat, de ha van olyan támpont, ami a környezetünkben fellelhető, akkor higgyünk inkább a saját és az itt élők tapasztalatának. Kerületi csoportokban is terjed az a hír, mely szerint:

Ma reggel a TV-ben egy riport készült, miszerint a Főváros kezelésében lévő Illatos úti eb telepen 15 napig tartják az állatokat utána elaltatják. Mi van ? Ezt meg hogy ? Aki nyilatkozott egy egyesület, vagy alapítvány tök mindegy, támogatná a telepet mivel, hogy ráadásul erre alakult ott van a számlájukon 5 millió Forint, de nem tudják odaadni, mert a Főváros szerződést bontott velük, így nincs jogalap, hogy ezt a pénzt Ők átutalják.

Talán sokan nem tudják, de Rákoshegyen él és rendel az Illatos úti telep vezető állatorvosa, dr. Kozma Tamás. Róla eddig kizárólag csak pozitív visszajelzéseket lehetett olvasni, sokan ódákat meséltek a tisztességes, humánus hivatásszeretetéről.

Tegnap (2020.10.06.) került megrendezésre az első budapesti állatvédelmi civil kerekasztal beszélgetés, amit Szabó Rebeka főváros állatvédelemért felelős megbízottja hívott össze. Ennek keretén belül dr. Kozma Tamás vezető állatorvos is megerősítette, hogy nem volt, nincs és nem lesz helyhiány miatti altatás az Illatos úton található telepen.

Talán nem érdemes időnek előtte téves következtetéseket levonni, mint ami az álhírekben is olvasható volt:

Ezeknek nem szabad politikai fenhangúnak lenni soha, mert itt védtelen, és vétlen állatokról van szó. Elgondolkodtam, mi lesz a következő , voltak az idős otthonok, most az ebtelep a következő a nevelőotthonok lesznek ?

A civil állatvédelmi kerekasztalról Szabó Rebeka számolt be:

Cikkidézetek forrása: ripost

 

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
erős felhőzet
6.6 ° C
7.5 °
4.7 °
62 %
3.1kmh
75 %
hét
7 °
ked
4 °
sze
3 °
csü
4 °
pén
0 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...