Továbbra is teljes a titkolózás az épülő multifunkcionális csarnok körül (videó)

Bizonyára mindenki emlékszik még a közvélemény elé tárt tervekre:

Ez a létesítmény több elemében valóban zöld megoldást vetített előre, bár a kiválasztott hely is zöld területet érintett.

Az utolsó pillanatig ezek a látványtervek voltak publikálva. Az utolsó pillanat pedig a szerződés megkötése volt (2019.12.03.), akkor látott először napvilágot, hogy mégsem az eddig bemutatott látványtervek valósulnak meg.

Az aláírást követő hétre hirdette meg az első lakossági fórumot ebben a témában az önkormányzat, ott mondhatta el először véleményét a lakosság az általa még nem ismert tervekről. Számtalan kérdés merült fel a fórumon, sok felháborodott hozzászólást hallhattunk. A pontos terveket ott sem ismerhette meg a lakosság, csupán néhány látványtervet tettek közzé és egy műszaki alaprajzot.

Erről a fórumról részletesen beszámolt az akkori index is.

A fórumon többen felvetették, hogy semmilyen információhoz nem lehetett eddig hozzájutni, erre érkezett válaszként az a javaslat, hogy ha valakit érdekelnek a pontos tervek, akkor kérjenek időpontot az önkormányzattól. Még ott helyszínen meg is írtuk az email-t és az év elején meghívást kaptunk dr. Bakos András alpolgármestertől, aki a Rákosmente Kft. ügyvezetőjével (Fehér Károly) fogadott.

A tájékoztatás során lehetőség volt azokba a dokumentumokba betekinteni, amelyeket egyébként is kivetítettek a lakossági fórumon. Fotót nem készíthettünk róla, mondván ez szerzői jogokat sérthet. Mit ismeretes, a teljes beruházás közpénzből épül, ebben az esetben értelmezhetetlen a nyilvánosság kizárása, egy közpénzből készült terv közzététele semmilyen szerzői jogot nem sérthet.

Akkor azt az információt kaptuk, hogy 1-2 hét és megjelenik minden lényeges adat a csarnok most induló weblapján. Természetesen azóta sincs se weblapja, se pontos információ és lassan fél év eltelt.

Rákosmente eddigi legnagyobb beruházásáról van szó, amely alapvetően meghatározza a kerület jövőbeni költségvetését is, minden itt lakónak joga lenne tudnia a legfontosabb adatokat az építkezésről, annak építési és fenntartási költségekről.

Érdemes összevetni, hogy az 1,5 milliárd Ft-ból megálmodott csarnok mekkora tétel is valójában:
Az 1500 fő befogadóképességű csarnok előzetes ára 10,5 milliárd Ft!
Ehhez képest a felcsúti, 3500 fő befogadására alkalmas Pancho Aréna  4 milliárd Ft-ból épült fel.

Legfrissebb hír a csarnok kapcsán, hogy előterjesztés készült annak átnevezéséről. Kérjük szavazzon, hogy melyik nevet tartaná legjobbnak:

Az építkezésről készült legfrissebb videó ezen a linken megtekinthető:


https://www.facebook.com/watch/?v=360154935008973&extid=Lol54tnArUkhvxik

 

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
26.7 ° C
26.9 °
26.3 °
33 %
10.8kmh
0 %
szo
27 °
vas
22 °
hét
23 °
ked
18 °
sze
23 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...