Dől a pénz a helyi “független” médiákhoz

A napokban érkezik a postaládákba két újság is, a Hírhozó és a Lokál. A Hírhozóban két teljes oldalas hirdetés is található a kormány által kezdeményezett “konzultációról”. Nem elég óriásplakátokkal teleszórni az országot, nem elég, hogy mindenki személyesen megkapja a postaládájába, még szükségesnek ítélték a helyi, jelen esetben egy magáncég által fenntartott újságban is két teljes oldalon hirdetni.

A lap kiadója tehát nem az önkormányzat, hanem egy magáncég:
Patriot XIII. Kiadó, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

A verseny nélkül kijelölt cég, a több 10 milliós önkormányzati támogatás mellett ingyen kapott üzlethelyiséget is a kerület központjában, ami szintén felér egy főnyereménnyel, ismerve az üzlethelyiségek bérleti díját:
1173 Budapest, Pesti út 166.

Érdekes jelenséget tapasztalhatunk az önkormányzat által szintén milliókkal támogatott Rákosmente TV-né is. Ez a cég egyébként szintén egy magáncég:
RákosmenteTV Kft. 1173 Budapest, Kis u. 5-7.

Az önkormányzati támogatás mellett ismeretlen összeggel támogatja tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében.

A Rákosment TV facebook oldalán az utóbbi időben extrém mennyiségű poszt jelent meg, hetente majdnem száz. Az elmúlt hét adatai szerint 74 poszt jelent meg az oldalon, ezek több mint 90 %-ka központi, kormányhír.

A látogatottsági adatok szerint elenyésző az érdeklődés az oldalon, a legtöbb bejegyzésnél egy like található, ezek is egy személytől, Teréztől érkeznek. Érdekes jelenség, hogy Teréz oldalán ugyanazon kormányhírek jelennek meg, és saját maga szorgalmasan lájkolja a saját kezűleg megosztott posztokat.

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
kevés felhő
30 ° C
31.1 °
29 °
48 %
4.1kmh
20 %
csü
30 °
pén
32 °
szo
33 °
vas
32 °
hét
32 °

#koronavírus

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...

Rákosmentén lakhat az ócenjáróról fertőzötten visszatért világjáró

Elég furcsa videó került fel a youtube-ra néhány nappal ezelőtt, a Beleférek a bőröndbe videócsatorna legújabb epizódja. Ebben az óceánjárós karanténja alatt koronavírussal megfertőződött...