Ne döntsenek a lakosok feje fölött, közösségi tervezést ígért a polgármester

Az elmúlt évben egy pályázatot nyert Rákosmente Önkormányzata a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetséggel együtt egy gördeszkapálya építésére. Mindenki örült a lehetőségnek, hiszen egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportról van szó és kevés lehetőség van a kerületben erre a sportra. Alapvetően három pálya található Rákosmentén, a legnagyobb a Népkertben, egy a Virágtelepen és egy Rákoshegyen. A kerületi fiatalok nagyon örülnek a pályáknak, de sokan elégedetlenek annak minőségével.

“Használhatatlan elemek ( Egyben kiöntött darabokból rakosgatják össze , mint valami ócska fajta legót , csakhogy 2-3 centis hézagokat hagyva, amiben ugye egy gördeszka kereke biztos , hogy beakad. Az ugratók nagyon meredekek , úgy kidobnak a végén , hogy életveszélyes egy tapasztalatlanabb illetőnek használnia…de még a tapasztaltnak is ) , logikátlan elrendezés ( ugratók érkezője bele a fűbe stb , stb . )
Nagyon örülnénk neki , ha minket deszkásokat vagy a többi extrém sportot űző srácokat / lányokat megkérdeznék a kerületben , hogy milyen pályát lenne érdemes kialakítani vagy legalább hozzáértő emberekkel megcsináltatni tervezést”

Ezért is nagyszerű volt a hír, hogy most egy professzionális segítővel épülhet végre egy jó pálya. íme a terve:

A pályázat benyújtásakor már meg kellett jelölni azt a területet, ahová tervezi az önkormányzat a pályát. Erről sajnos nem volt se a sportolókkal, se az érintett lakossággal egyeztetés, de még tájékoztatás sem hangzott el.

A sikeres pályázat után került ki informális csatornákon keresztül, hogy a Madárdomb és az Akadémiaújtelep közötti terültre tervezik a pálya építését. Azon belül még mindig nem tudni pontosan, hogy hová is kerülne a pálya.

Előzetesen a fővárostól sem kért a kerület hozzájárulást, csak bejelentette hiszen a terült fővárosi tulajdonban van. A pályázat előtt már jelezte a főváros, hogy sikeres pályázat esetén kéri a megvalósítás pontos részleteit (a műszaki, a pénzügyi megvalósítást valamint a tulajdonviszonyok rendezésére vonatkozó elképzeléseket is). A nyertes pályázat után 2019 decemberében ennek ellenére csak a pénzügyi tartalmat terjesztették elő, a műszakit nem, tehát nem lehetett tudni se a pontos helyszínt se a műszaki jellemzőket. Ezeket többszöri kérés ellenére még márciusban sem pótolta a kerület, így a döntés információk hiányában még váratott magára.

Május elején került először nyilvánosságra az első terv, még mindig a helyszín megjelölése nélkül, amit Horvát Tamás saját facebook oldalán azzal a megjegyzéssel tett közzé, hogy

” Főváros tulajdonosi hozzájárulására várunk 2019 decembere óta ”

A mai napon (2020.06.12.) került ki egy petíció, amit a környéken lakók kezdeményeztek, amelyben azt kérik, hogy ne oda épüljön meg a pálya. Senki nincs a pálya megépítése ellen, mindenki egyöntetűen örül a lehetőségnek, egyedül a helyszín kiválasztásával nem értenek egyet a helyben lakók.

Néhány érv a pálya helyszínkiválasztásával kapcsolatosan:

  • Közvetlen lakóövezeti zöld beruházásról lenne szó
  • Pihenőövezetről van szó, amit eléggé leterhel a vasút és a reptér zaja
  • Nehezen megközelíthető gördeszkával, nincs hozzávezető kerékpárút
  • Szükségtelen konfliktushelyzetet teremtene a lakók, az állattulajdonosok és a sportolók között

Rákosmente a főváros legnagyobb területű kerülete, számtalan más és sokkal alkalmasabb helyszín létezik a kerületben, tehát nem arról szól a petíció, hogy ne épüljön ilyen pálya a kerületben, hanem arról, hogy ne egy rosszul megválasztott helyszínre kerüljön.

Ha egyetért a lakosok kérésével, akkor támogassa őket a petíció aláírásával:

https://szabad.ahang.hu/petitions/madardombi-deszkapark-2

fotó: facebook, google maps

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
23.2 ° C
23.2 °
20.3 °
27 %
3.1kmh
0 %
csü
23 °
pén
26 °
szo
25 °
vas
23 °
hét
24 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...