Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY
a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről

2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések.

 • Mindenki köteles legalább 1,5 méter távolságot tartani.
 • Mindenkinek kötelező maszkkal, sállal vagy kendővel eltakarni az arcát az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.
 • A 65. életévüket betöltött személyek továbbra is csak 9 és 12 óra között látogathatják az üzleteket, gyógyszertárakat, drogériákat.

  Játszóterek
  Rákosmente közterületi játszótereit – fertőtlenítésüket követően – folyamatosan megnyitjuk a nagyközönség előtt, kérjük Önöket, legyenek figyelemmel az előírt védőtávolság biztosítására.

  - Hirdetés -

  Önkormányzati piac
  A közellátás a megszokott rendben történik, a piac nyitvatartása – az idősekre vonatkozó időkorlátozás megtartása mellett – továbbra is változatlan, megközelítését a hétvégén is mindegyik be- és kijáraton biztosítjuk.

  Sportintézmények
  Az önkormányzati sportlétesítmények – az Újlak utcai uszoda és a Tanuszoda kivételével –, valamint a szabadtéri fitnesz- és kondiparkok a fertőtlenítést követően 2020. május 19-től (kedd) újranyitnak, kérjük, mindig tartsák szem előtt az alapvető közegészségügyi szabályokat.

- Hirdetés -

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
erős felhőzet
10.9 ° C
11.7 °
10 °
81 %
3.1kmh
64 %
ked
20 °
sze
22 °
csü
21 °
pén
19 °
szo
19 °

#koronavírus

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...

Rákosmentén lakhat az ócenjáróról fertőzötten visszatért világjáró

Elég furcsa videó került fel a youtube-ra néhány nappal ezelőtt, a Beleférek a bőröndbe videócsatorna legújabb epizódja. Ebben az óceánjárós karanténja alatt koronavírussal megfertőződött...