Megszólalt Szilágyi István özvegye

A tragédia után visszatért a tetthelyre, ott aludt és ugyaninnen adott interjút Szilágyi István özvegye: Humenyánszky Jolán, szobrászművész.

2020.05.05. 13:00 A Fővárosi Főügyészség indítványára letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint végzett édesapjával, az országosan ismert színésszel. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Az özvegy többek között az alábbiakat nyilatkozta:

“Dehogy haragszom. Miért haragudnék?”

Elmondta továbbá azt is, hogy a gyermekük mindig gondoskodott róluk, takarított. Szerinte Péter “kicsit megkattant”, ugyanis nem sokkal a tragédia előtt a saját fejét ütötte a szoba berendezésébe.

A videóból kiderült, hogy Péternek képzelgései voltak, attól tartott, hogy az FBI az utca sarkáról figyeli őt és arra várnak, hogy elhagyja a romos állapotban lévő ingatlant. A gyanúsított telefirkálta a lakás falait hol értelezhetetlen, hol értelmezhető feliratokkal.

A 49 éves férfi szülei szorongásoldó gyógyszereit (Xanax, alprazolam hatóanyag) szedte, ismeretlen dózisban. Ennek mellékhatásai között szerepel az agresszió, ellenséges magatartás, rendellenes gondolkodás és hallucináció is – hangzik el a tudósításban.

Időközben arra is fény derült, hogy a tragédia előtti a férfi többször is akkora tüzet rakott az udvaron, hogy majdnem leégett a szomszéd kisbolt is.

“Tragédia történt Rákosligeten?” című bejegyzésünkben számoltunk be korábban arról, hogy életét vesztette a Lópici Gáspárt megtestesítő Szilágyi István. A művészt vélhetően saját fia küldte a halálba, aki kalapáccsal verte és azzal mért halálos ütést az édesapjára – mindezt anyák napján. A 2016-ban, Győri Nemzeti Színházból nyugdíjba vonult, AASE- és Gobbi Hilda díjas művész 82 éves volt.

3 évvel ezelőtt attól volt hangos a média, hogy a művész és felesége kék-zöld foltos, elmondásuk szerint azért, mert elestek. Az édesapja megölésével gyanúsított férfi akkor 2 év börtönbüntetést kapott, de ezt 3 évre felfüggesztették.

Az ATV egy korábbi riportjából (lentebb látható a több éves riport is) kiderült, hogy a művész Győrben élt, de fiuk kérésére Budapestre költöztek. A gyermek akkor az alábbiakat nyilatkozta:

” […] Én mondtam, hogy apámék gyertek haza. Egy család vagyunk, együtt kell lennünk. Együtt kell élni. A Földön egyszer élünk.”

A gyilkosságot követően a házaspár gyermekét, a feltételezett elkövetőt a rendőrség elfogta, elszámoltatta. Az ügyészség “bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölés” okán hallgatta ki. A férfi letartóztatásáról 2020.05.05-én dönthet a bíróság – derült ki az ügyészség közleményéből.

2020.05.04-én 20 órakor csendes gyertyagyújtással emlékeztek a színészre a rákosligeti Hősök terén.

Kiemelt fotó: Humenyánszky Jolán riportot ad a Tények c. műsornak (fotó: Tények – tv2)

Hozzászólások

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
23.2 ° C
23.2 °
20.3 °
27 %
3.1kmh
0 %
csü
23 °
pén
26 °
szo
25 °
vas
23 °
hét
24 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...