Megerősítve: Tragédia történt Rákosligeten

2020.05.05. 13:00 A Fővárosi Főügyészség indítványára letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint végzett édesapjával, az országosan ismert színésszel. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

2020.05.05. 09:00 Megszólalt Jolika néni, Szilágyi István özvegye a tragédia után. Azt mondja nem haragszik fiára. Bővebben.

2020.05.03. 12:30  A rendőrség megerősítette a lenti információkat.

“A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. május 3-án 7 óra 34 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapesten a XVII. kerületi X. utcában, egy családi házban egy férfi bántalmazza apját” – írja a rendőrség.

A rendőrök a helyszínen elfogták a bántalmazót, a 49 éves Sz. Pétert, majd szemlét tartottak és megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta. A BRFK Életvédelmi Osztálya Sz. Péter ellen emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást – derült ki a rendőrség tájékoztatásából.


Sorra érik egymást a rendőr- és mentőautók egy rákosligeti utcában – éppen ott, ahol Lópici Gáspárék is élnek. 

A délelőtti órákban rendőr- és mentőautók lepték el a rákosligeti, X. utcát és a helyben lakók elmondása szerint az idei egy rendkívül sötét anyák napja a XVII. kerületben, ugyanis meg nem erősített információink szerint gyilkosság történt a helyszínen. A Rákosvidék facebook csoportban megosztott információk szerint az utcát a rendőrség lezárta.

Amennyiben kiderül, hogy gyilkosság áldozata lett a 82 éves Szilágyi István színművész, akkor beigazolódik mindaz, amit a társadalom eddig is hangoztatott: “addig nem történik semmi, míg vér nem folyik…”

Egyre többen, köztük a művész szomszédjai, a helyi kisbolt dolgozói is megerősítik a tragédia hírét. Emellett Rózsahegyi Péter, helyi önkormányzati képviselő is megerősítette a művész halálának hírét. Mint írta: néhány napja éppen adományokat vittek a családnak, akkor Joli néni azt mondta minden rendben.

Ezer és ezer bejegyzés, híradás, fénykép jelent már meg Lópiciékről az elmúlt évek során, ez pedig minden alkalommal egy-egy segélykiáltás volt, hiszen a családon belüli erőszak ma tabutéma Magyarországon.

Kiemelt kép: Szilágyi István művész úr (fotó: ATV)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Tetszett a cikk?

Bana Roland
Bana Rolandhttps://rakosvidek.hu
A Rákosvidék egy lokális hírportál, melynek legfontosabb célja, hogy segíteni szeretnénk a helyieknek és a térségben élőknek abban, hogy könnyen megtalálják mindazt, ami helyben és a környéken fontos és érdekes.

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
kevés felhő
8 ° C
8 °
8 °
75 %
3.1kmh
20 %
szo
23 °
vas
26 °
hét
26 °
ked
28 °
sze
27 °

#koronavírus

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...

Rákosmentén lakhat az ócenjáróról fertőzötten visszatért világjáró

Elég furcsa videó került fel a youtube-ra néhány nappal ezelőtt, a Beleférek a bőröndbe videócsatorna legújabb epizódja. Ebben az óceánjárós karanténja alatt koronavírussal megfertőződött...