Megerősítve: Tragédia történt Rákosligeten

2020.05.05. 13:00 A Fővárosi Főügyészség indítványára letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint végzett édesapjával, az országosan ismert színésszel. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

2020.05.05. 09:00 Megszólalt Jolika néni, Szilágyi István özvegye a tragédia után. Azt mondja nem haragszik fiára. Bővebben.

2020.05.03. 12:30  A rendőrség megerősítette a lenti információkat.

“A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. május 3-án 7 óra 34 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapesten a XVII. kerületi X. utcában, egy családi házban egy férfi bántalmazza apját” – írja a rendőrség.

A rendőrök a helyszínen elfogták a bántalmazót, a 49 éves Sz. Pétert, majd szemlét tartottak és megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta. A BRFK Életvédelmi Osztálya Sz. Péter ellen emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást – derült ki a rendőrség tájékoztatásából.


Sorra érik egymást a rendőr- és mentőautók egy rákosligeti utcában – éppen ott, ahol Lópici Gáspárék is élnek. 

A délelőtti órákban rendőr- és mentőautók lepték el a rákosligeti, X. utcát és a helyben lakók elmondása szerint az idei egy rendkívül sötét anyák napja a XVII. kerületben, ugyanis meg nem erősített információink szerint gyilkosság történt a helyszínen. A Rákosvidék facebook csoportban megosztott információk szerint az utcát a rendőrség lezárta.

Amennyiben kiderül, hogy gyilkosság áldozata lett a 82 éves Szilágyi István színművész, akkor beigazolódik mindaz, amit a társadalom eddig is hangoztatott: “addig nem történik semmi, míg vér nem folyik…”

Egyre többen, köztük a művész szomszédjai, a helyi kisbolt dolgozói is megerősítik a tragédia hírét. Emellett Rózsahegyi Péter, helyi önkormányzati képviselő is megerősítette a művész halálának hírét. Mint írta: néhány napja éppen adományokat vittek a családnak, akkor Joli néni azt mondta minden rendben.

Ezer és ezer bejegyzés, híradás, fénykép jelent már meg Lópiciékről az elmúlt évek során, ez pedig minden alkalommal egy-egy segélykiáltás volt, hiszen a családon belüli erőszak ma tabutéma Magyarországon.

Kiemelt kép: Szilágyi István művész úr (fotó: ATV)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
kevés felhő
3.5 ° C
4.7 °
2.4 °
58 %
4.9kmh
20 %
ked
3 °
sze
3 °
csü
5 °
pén
1 °
szo
1 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...