Gy. Németh: “felelőtlenül járt el a járványügyi hatóság”

A Pesti Úti Idősek Otthonában elvégzett 500 koronavírus tesztből 74 nem sikerült és erről csak másfél héttel a teszt elvégzését követően tájékoztatták az intézmény vezetését. 

Az érintett 74 személy közül 65-öt kórházba szállítottak, akikről nem tudni, hogy a tesztjük pozitív lett-e vagy sem. A 74 főből 9-en maradtak az otthonban, közülük egy fő koronavírus tüneteit produkálta – őt elkülönítették.

Amennyiben valakinek nem sikerül a tesztje, akkor arról azonnal tájékoztatni kellett volna az intézményt, továbbá gondoskodni a mielőbbi újratesztelésről – ez azonban nem történt meg – derült ki Gy. Németh szavaiból.

Gy. Németh Erzsébet sajtótájékoztatója a Pesti Úti Idősek Otthonában

„Ami a Pesti úton történt, annak következménye lesz” – mondta a miniszterelnök. Hát legyen is! Miután 200 saját maga által elvégzett teszt után a Fővárosi Önkormányzat végre rá tudta bírni az országos tisztifőorvost, hogy rendelje el a teljes körű koronavírus-szűrést a Pesti Úti Idősek Otthonában. A Nemzeti Népegészségügyi Központ által végzett szűrésekkel kapcsolatban ma súlyos hibákra derült fény.Az általuk egyszerre végzett 500 tesztből 74 nem sikerült.Túl kicsi volt a minta vagy kifolyt a szállítás közben. Ezt azonban csak a mintavétel után több, mint egy héttel, postán küldött levelekben közölte az NNK. Közben az egyik hibásan tesztelt lakó, aki az otthonban maradt, koronavírusos tüneteket produkált, őt elkülönítették. A hibásan elvégzett teszt is probléma, de az, hogy erről a tényről csak ennyivel később kapott értesítést az intézmény orvosa, az már súlyos, veszélyes mulasztás.Továbbra is követelem, hogy az ország minden idősotthonának lakóit és dolgozóit teszteljék! Azonnal és megbízható módon!

Közzétette: Gy. Németh Erzsébet – 2020. április 17., péntek

Mint ismeretes az idős otthonban kirívóan sok bentlakó fertőződött meg az elmúlt hetekben, közülük 2020. április 18-ig huszonegyen életüket vesztették.

A Rákosvidék információi szerint a teszteket április 19-én és 20-án ismételik meg.

Kiemelt kép: Gy. Németh Erzsébet megköszöni a katonák kitartó munkáját (forrás: Gy. Németh Erzsébet facebook oldala)

Tetszett a cikk?

Bana Roland
Bana Rolandhttps://rakosvidek.hu
A Rákosvidék egy lokális hírportál, melynek legfontosabb célja, hogy segíteni szeretnénk a helyieknek és a térségben élőknek abban, hogy könnyen megtalálják mindazt, ami helyben és a környéken fontos és érdekes.

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
szórványos felhőzet
23.1 ° C
23.3 °
22.8 °
60 %
2.1kmh
40 %
csü
26 °
pén
21 °
szo
18 °
vas
13 °
hét
13 °

#koronavírus

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...

Rákosmentén lakhat az ócenjáróról fertőzötten visszatért világjáró

Elég furcsa videó került fel a youtube-ra néhány nappal ezelőtt, a Beleférek a bőröndbe videócsatorna legújabb epizódja. Ebben az óceánjárós karanténja alatt koronavírussal megfertőződött...