Gy. Németh: “felelőtlenül járt el a járványügyi hatóság”

A Pesti Úti Idősek Otthonában elvégzett 500 koronavírus tesztből 74 nem sikerült és erről csak másfél héttel a teszt elvégzését követően tájékoztatták az intézmény vezetését. 

Az érintett 74 személy közül 65-öt kórházba szállítottak, akikről nem tudni, hogy a tesztjük pozitív lett-e vagy sem. A 74 főből 9-en maradtak az otthonban, közülük egy fő koronavírus tüneteit produkálta – őt elkülönítették.

Amennyiben valakinek nem sikerül a tesztje, akkor arról azonnal tájékoztatni kellett volna az intézményt, továbbá gondoskodni a mielőbbi újratesztelésről – ez azonban nem történt meg – derült ki Gy. Németh szavaiból.

Gy. Németh Erzsébet sajtótájékoztatója a Pesti Úti Idősek Otthonában

„Ami a Pesti úton történt, annak következménye lesz” – mondta a miniszterelnök. Hát legyen is! Miután 200 saját maga által elvégzett teszt után a Fővárosi Önkormányzat végre rá tudta bírni az országos tisztifőorvost, hogy rendelje el a teljes körű koronavírus-szűrést a Pesti Úti Idősek Otthonában. A Nemzeti Népegészségügyi Központ által végzett szűrésekkel kapcsolatban ma súlyos hibákra derült fény.Az általuk egyszerre végzett 500 tesztből 74 nem sikerült.Túl kicsi volt a minta vagy kifolyt a szállítás közben. Ezt azonban csak a mintavétel után több, mint egy héttel, postán küldött levelekben közölte az NNK. Közben az egyik hibásan tesztelt lakó, aki az otthonban maradt, koronavírusos tüneteket produkált, őt elkülönítették. A hibásan elvégzett teszt is probléma, de az, hogy erről a tényről csak ennyivel később kapott értesítést az intézmény orvosa, az már súlyos, veszélyes mulasztás.Továbbra is követelem, hogy az ország minden idősotthonának lakóit és dolgozóit teszteljék! Azonnal és megbízható módon!

Közzétette: Gy. Németh Erzsébet – 2020. április 17., péntek

Mint ismeretes az idős otthonban kirívóan sok bentlakó fertőződött meg az elmúlt hetekben, közülük 2020. április 18-ig huszonegyen életüket vesztették.

A Rákosvidék információi szerint a teszteket április 19-én és 20-án ismételik meg.

Kiemelt kép: Gy. Németh Erzsébet megköszöni a katonák kitartó munkáját (forrás: Gy. Németh Erzsébet facebook oldala)

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
erős felhőzet
4.4 ° C
4.5 °
2.8 °
67 %
2.6kmh
75 %
hét
5 °
ked
4 °
sze
3 °
csü
4 °
pén
0 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...