Eldobható maszkot kapnak az időskorúak

Számos budapesti kerület példáját követve, 19.000 darab eldobható maszkot juttat el Rákosmente Önkormányzata a kerületben élő időskorúak részére.

“2020. április 20-ától kezdődően minden 65. életévét betöltött kerületi lakost védőmaszkkal látunk el, közel 19000 db szájmaszk kerül kiszállításra Rákosmente Önkormányzata, valamint a nagylelkű felajánlások jóvoltából”

– írják az önkormányzat közleményében.

Az egyszer használatos maszkokat Horváth Tamás polgármester által szignózott  kísérőlevéllel juttatják el a postaládákba.

Kiszállításra váró maszkok (fotó: rakosmente.hu)
Kiszállításra váró maszkok (fotó: rakosmente.hu)

Az elmúlt napokban számos felajánlást kapott az önkormányzat, köztük a rákosmenti kínai közösségtől – ők 10.000 darab maszkot adtak át a polgármesternek, hogy segítsék a járvány elleni küzdelmet. Ezen maszkok egy részét (több száz darabot) a Madárdombi Idősek Házának és a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon II. számú telephelyének adták át.

A kínai lakóközösségen túl a Magyar-kínai Evangélikus Egyház további 2000 db maszkot adományozott az önkormányzat részére.

Mint ismeretes az ilyen jellegű maszkokat nem érdemes 2-3 óránál hosszabb ideig viselni, a felhelyezés előtt alaposan kezet kell mosni, továbbá felhelyezéskor lehetőség szerint érdemes kerülni a maszk felületének megérintését. A maszk eltávolításakor a maszkot a madzagjánál, gumijánál érdemes megfogni és zárt szemétgyűjtőbe dobni.

Érdekesség, hogy a 2011. évi népszámlálás eredményei alapján a XVII. kerületben 84.381 fő él, közülük 13.559 fő múlt el 65 éves, ők alkotják a helyi népesség 16%-át.

Kiemelt fotó: Időskorú asszony maszkban (forrás: express.co.uk)

Tetszett a cikk?

Bana Roland
Bana Rolandhttps://rakosvidek.hu
A Rákosvidék egy lokális hírportál, melynek legfontosabb célja, hogy segíteni szeretnénk a helyieknek és a térségben élőknek abban, hogy könnyen megtalálják mindazt, ami helyben és a környéken fontos és érdekes.

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
szórványos felhőzet
23.1 ° C
23.3 °
22.8 °
60 %
2.1kmh
40 %
csü
26 °
pén
21 °
szo
18 °
vas
13 °
hét
13 °

#koronavírus

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...

Rákosmentén lakhat az ócenjáróról fertőzötten visszatért világjáró

Elég furcsa videó került fel a youtube-ra néhány nappal ezelőtt, a Beleférek a bőröndbe videócsatorna legújabb epizódja. Ebben az óceánjárós karanténja alatt koronavírussal megfertőződött...