Munka “takarékon”, fizetés megfelezve

Horváth Tamás polgármester tájékoztatója szerint megfelezte saját maga fizetését, valamint a képviselő-testület és külső bizottsági tagok tiszteletdíját. 

“Közösségünk egészségének védelme iránt érzett elkötelezettségtől és szolidaritástól vezérelve, valamint a koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében polgármesteri fizetésem 50%-át április-május hónapban a járvány védekezési költségeire ajánlom fel.

 

Mindemellett a mai nappal – különös figyelemmel a koronavírus-járvány által előidézett veszélyhelyzet kihirdetésére, valamint arra a tényre, hogy ebben a helyzetben Rákosmente Képviselő-testülete hatásköreit nem gyakorolhatja – elrendeltem az önkormányzati képviselők, illetve a külső bizottsági tagok tiszteletdíjának 50 %-os csökkentését április-május hónapban.

 

Köszönöm a Képviselő-testület és a bizottságok tagjainak lelkiismeretes munkáját, s egyben kérem, hogy továbbra is Rákosmente polgárai egészségének megőrzését tartsák mindenkor szem előtt! […]”

– áll a polgármesteri tájékoztatóban.

A Rákosvidék információi szerint a polgármesteri fizetés / tiszteletdíjak felezéséről előzetes értekezés nem történt, ennek tényét a ma délelőtti frakcióvezetői értekezleten jelentette be az elöljáróság.

Magyarország területén jelenleg veszélyhelyzet van érvényben, épp ezért a 2011. évi CXXVIII. (“kataszrófavédelmi”) törvény 46. paragrafusa alapján köznapi nyelven a helyi önkormányzat képviselő-testület feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja.

Egészen pontosan:

“(4) Veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének, a fővárosi, megyei közgyűlésnek feladat- és hatáskörét a polgármester, illetve a főpolgármester, a megyei közgyűlés elnöke gyakorolja. Ennek keretében nem foglalhat állást önkormányzati intézmény átszervezéséről, megszüntetéséről, ellátási, szolgáltatási körzeteiről, ha a szolgáltatás a települést is érinti.”

Kiemelt fotó: Horváth Tamás alpolgármesterként a rákosmenti honvédelmi napokon sok évvel ezelőtt (fényképezte: Bana Roland)

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
erős felhőzet
4.4 ° C
4.5 °
2.8 °
67 %
2.6kmh
75 %
hét
5 °
ked
4 °
sze
3 °
csü
4 °
pén
0 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...