A kínai közösség felajánlása Rákosmentének

Példaértékű felajánlást tett Budapest XVII. kerületének önkormányzata felé a kerületben élő kínai lakóközösség, ugyanis 10000 darab maszkot ajándékoztak a kerületnek.

A lakóközösség 5 dobozban, mintegy 10 ezer maszkot ajándékozott Rákosmente számára. A felajánlást a lakóközösség önerőből finanszírozta – olvasható a kínai nyelvű, Új Szemle című lapban.

A felajánlást követően Horváth Tamás polgármester köszönőlevelet adott át a felajánlóknak, mely így szól:

” […] Jelen levelemmel szeretném megköszönni mind Önnek, mind pedig a rákosmenti kínai közösségnek a koronavírus járvány vészterhes napjaiban tett nagylelkű felajánlást. Találkozásunkkor is meggyőződhettem róla, mennyire igaz Konfuciusz írása: “a nemes ember szerény a szavaiban, de tettei nagyobbak a szavainál.” Kívánok Önöknek jó egészséget, munkájához, mindennapjaihoz pedig sok erőt és további sikereket. […]”

Köszönőlevél (Fotó: https://mp.weixin.qq.com/)

A kiemelt fényképen a felajánlás, felajánlók, valamint a kerület polgármestere – Horváth Tamás és a kerület jegyzője – dr. György-Rúzsa Ágnes látható. (Fotó: https://mp.weixin.qq.com/)

Tetszett a cikk?

Bana Roland
Bana Rolandhttps://rakosvidek.hu
A Rákosvidék egy lokális hírportál, melynek legfontosabb célja, hogy segíteni szeretnénk a helyieknek és a térségben élőknek abban, hogy könnyen megtalálják mindazt, ami helyben és a környéken fontos és érdekes.

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
13.9 ° C
14.4 °
13.3 °
41 %
4.1kmh
0 %
ked
13 °
sze
13 °
csü
15 °
pén
11 °
szo
5 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...