Nem találtak jogsértést a Pesti úti Idősek Otthonában

🛈 Frissítés, 2020.04.15. 8:32 – a koronavírus tájékoztató portál információi szerint az idősek otthonában 212-re nőtt a fertőzöttek, míg 13-ra az elhunytak száma.

Minden szabályos volt a Pesti Úti Idősek Otthonában, a fenntartó főváros és az intézmény vezetői is betartották a központi utasításokat, épp csak nem volt megfelelő orvosi ellátás – erre jutott a tisztiorvosi szolgálat vizsgálata – adta hírül a HVG.hu.

Helyszíni szemlét, ellenőrzést tartott az idősek otthonában a területileg illetékes tisztiorvosi szolgálat. A főváros honlapjára feltöltött jegyzőkönyv szerint nem történt jogsértés az intézményben.

Mint az ismeretes az intézmény és a XVII. kerület egy politikai csatatérré változott és ez nem látszik alábbhagyni, miközben az intézmény 298 gondozottja közül már 204 igazolt fertőzöttet tartanak számon, akik közül 10-en elhunytak.

Müller Cecília országos tisztifőorvos, az Operatív Törzs 2020.04.14-i tájékoztatóján közölte, hogy az intézményben továbbra is tart a vizsgálat, amely a későbbiek során feltárni hivatott a nagyszámú megfertőződés körülményeit.

Kiemelt fotó: Járványügyiek a Pesti Úti Idősek Otthonában (fotó: Huszti Zoltán, index.hu)

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
erős felhőzet
6.6 ° C
7.5 °
4.7 °
62 %
3.1kmh
75 %
hét
7 °
ked
4 °
sze
3 °
csü
4 °
pén
0 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...