Nem találtak jogsértést a Pesti úti Idősek Otthonában

🛈 Frissítés, 2020.04.15. 8:32 – a koronavírus tájékoztató portál információi szerint az idősek otthonában 212-re nőtt a fertőzöttek, míg 13-ra az elhunytak száma.

Minden szabályos volt a Pesti Úti Idősek Otthonában, a fenntartó főváros és az intézmény vezetői is betartották a központi utasításokat, épp csak nem volt megfelelő orvosi ellátás – erre jutott a tisztiorvosi szolgálat vizsgálata – adta hírül a HVG.hu.

Helyszíni szemlét, ellenőrzést tartott az idősek otthonában a területileg illetékes tisztiorvosi szolgálat. A főváros honlapjára feltöltött jegyzőkönyv szerint nem történt jogsértés az intézményben.

Mint az ismeretes az intézmény és a XVII. kerület egy politikai csatatérré változott és ez nem látszik alábbhagyni, miközben az intézmény 298 gondozottja közül már 204 igazolt fertőzöttet tartanak számon, akik közül 10-en elhunytak.

Müller Cecília országos tisztifőorvos, az Operatív Törzs 2020.04.14-i tájékoztatóján közölte, hogy az intézményben továbbra is tart a vizsgálat, amely a későbbiek során feltárni hivatott a nagyszámú megfertőződés körülményeit.

Kiemelt fotó: Járványügyiek a Pesti Úti Idősek Otthonában (fotó: Huszti Zoltán, index.hu)

Tetszett a cikk?

Bana Roland
Bana Rolandhttps://rakosvidek.hu
A Rákosvidék egy lokális hírportál, melynek legfontosabb célja, hogy segíteni szeretnénk a helyieknek és a térségben élőknek abban, hogy könnyen megtalálják mindazt, ami helyben és a környéken fontos és érdekes.

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
szórványos felhőzet
30.2 ° C
31.1 °
29 °
45 %
5.1kmh
45 %
csü
29 °
pén
32 °
szo
33 °
vas
32 °
hét
32 °

#koronavírus

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...

Rákosmentén lakhat az ócenjáróról fertőzötten visszatért világjáró

Elég furcsa videó került fel a youtube-ra néhány nappal ezelőtt, a Beleférek a bőröndbe videócsatorna legújabb epizódja. Ebben az óceánjárós karanténja alatt koronavírussal megfertőződött...