Hazugságot híreszteltek az idősek otthonáról?

Ezzel a címmel jelent meg a mandineren a tudósítás a Pesti Úti Idősek Otthonáról, ahol koronavírus ütötte fel a fejét:

Karácsony Gergely április 3-án hozta nyilvánosságra az otthonban történt fertőzést:

Koronavírus az idősek otthonában

Sajnos megtörtént az, amitől mindannyian tartottunk: 5 idősotthonban élő embert fertőzött meg a koronavírus, további 13 lakó mutat a betegségre utaló tüneteket. Ők mindannyian kórházi kezelés alatt állnak, a Pesti Úti Idősek Otthonában pedig újabb óvintézkedéseket hoztunk annak érdekében, hogy ne terjedjen tovább a vírus. Nagyon fontos, hogy a kórházakból csak negatív teszttel kerüljenek vissza az otthonokba az idős betegek.#Budapest #vigyázzunkegymásra #maradjotthon

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. április 3., péntek

Akkor 5 fertőzöttről és 13 tünetet mutatóról beszélt. Azóta sajnos súlyosbodott a helyzet súlyosbodott és a Fővárosi Önkormányzat által finanszírozott tesztek eredményéből az derült ki, hogy az idősotthonban 53 ápolt és 12 ápoló koronavírusos, de még mindig nem fejeződött be a 200 teszt teljes értékelése.

A mandiner.hu cikk megjelenését követően Karácsony Gergely helyreigazítást kért:

“A lakájmédiával szemben helyreigazítási kérelemmel éltünk. Pedig megtehettük volna, hogy a rendkívüli jogrend adta lehetőséggel élve rémhírterjesztőkként fenyegetjük börtönnel a propagandistákat. Nem tettük, mert nem értünk egyet ezzel a törvénnyel.”

Sikerült néhány pontosítást is kapnunk a fenntartásért felelős fővárosi alpolgármestertől, Gy. Németh Erzsébettől:

  • Senki nem halt meg koronavírus miatt az otthonban (azóta sajnos 4 haláleset történt, forrás Müller Cecília)
  • A karantént – amit szigorúan betartanak – azért rendelték el, hogy ne legyen több fertőzött!
  • Nincs rühös fertőzés az intézményben!
  • A tisztifőorvosnak kell a kórházakat értesíteni a koronavírus fertőzésről, nem az idősotthon vezetőjének.
  • Név nélküli kórház, név nélküli munkatársa névtelenül nyilatkozik és ezt ezt egy firkász le is írja! Minden féle felelősség nélkül.
  • A március 31-i szobakarantént elrendelő határozatot – amit az intézmény betart – nem a fenntartó fővárosnak (pedig oda kellett volna!) küldte meg a tisztiorvos, hanem a Horváth Tamás kerületi polgármesternek. Aki meg szépen csendben maradt, nem szólt senkinek, pedig fővárosi képviselő is!!! Én biztos felhívtam volna a kerületi polgármestert, ha tévedésből nekem küldenek egy ilyet!
  • Helyreigazítási kérelmet indítottunk az összes lakájmédia ellen, ami lehozta ezt a förmedvényt. Ha nem teszik, perelünk!

Ezek szerint Horváth Tamás Rákosmente polgármestere értesült a fertőzésről először, március 31-én kapott email útján, Rákosmente polgárait április 4-én értesítette és az intézmény vezetőjét április 3-án hívta fel:

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
erős felhőzet
6.6 ° C
7.5 °
4.7 °
62 %
3.1kmh
75 %
hét
7 °
ked
4 °
sze
3 °
csü
4 °
pén
0 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...