A törvény egyformán kötelező mindenkire, még a …

Néhány nappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy Dunai Mónika rendkívüli elhivatottsággal végzi országgyűlési képviselői munkáját – most erre a bejegyzésre reflektálunk.

A veszélyhelyzet kihirdetését követően több olyan rendelkezés lépett hatályba, amely korlátozza a köztéren való megjelenést:

A rendelet nem sorolja fel a lehetséges indokok között az önkéntes, házi eszközökkel végrehajtott fertőtlenítést. Ez nem tartozik egyik megjelent munkaköri kötelességébe se, így munkavégzésnek sem minősíthető.

A rendelet másik lényeges kitétele, hogy:

Az önkormányzat oldalán megjelent hír szerint:

“A koronavírus elleni küzdelem részeként a hétvégén Horváth Tamás polgármester, Dunai Mónika országgyűlési képviselővel, valamint Rákosmente Önkormányzatának képviselőivel – Hatvani Zoltán, dr. Füzesi Péter, Halász Dezső, Timmel Ede – és önkéntesek segítségével fertőtlenítették Rákosmente közösségi tereit, utcáit.”

Azok számára, akik nem tudnák a fényképek alapján, hogy kikről is van szó:

  • Dunai Mónika – országgyűlési képviselő
  • Horváth Tamás – polgármester
  • dr. Füzesi Péter -alpolgármester
  • Hatvani Zoltán – Fidesz frakcióvezető, képviselő
  • Halász Dezső – képviselő
  • Timmel Ede – képviselő

Amellett, hogy az Elágon végrehajtott akció sértheti a jelenlegi rendelkezéseket, Hatvani Zoltán a facebookon próbált még további segítőket toborozni a rákoscsabai megmozduláshoz, amelyhez állampolgári kötelességüket betartva nem csatlakozott egyetlen további résztvevő sem.

A jó szándék nem kérdőjelezhető meg, ennek ellenére a legtöbben csak propagandafogásnak ítélték meg ezt az akciót.

Bizonyára ismeri mindenki a munkavédelmi előírásokat (vegyszerek estén megfelelő védőruha használata), a munkaeszközökre vonatkozó szabályokat  (a munkavégzésre alkalmas eszközök használata), hiszen ezek nélkül nem lehetne önmagunkra és a környezetre egyaránt veszélyes munkát végezni.

A közterületen végzett fertőtlenítés erősen megkérdőjelezett hasznosságáról ide kattintva bővebben is tájékozódhatsz.

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
erős felhőzet
4.4 ° C
4.5 °
2.8 °
67 %
2.6kmh
75 %
hét
5 °
ked
4 °
sze
3 °
csü
4 °
pén
0 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...