Kevesebb pénzből gazdálkodhat Rákosmente Önkormányzata?

Alig egy órával ezelőtt drámai számok láttak napvilágot Környei Balázs András momentumos önkormányzati képviselő facebook hírfolyamában.

Mint az ismeretes, Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap közölte az MTI-vel az alábbiakat:

“A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját”, emiatt indokolt a kerületi parkolási díjak megszüntetése – jelentette ki a miniszterelnök.

Ez tehát azt jelenti, hogy 2020. április 6-tól ingyenesen parkolhatunk Magyarországon.

Eközben a fenti intézkedés mellett Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az elmúlt héten bejelentette, hogy a  gépjárműadókból 34 milliárd forintot csoportosítanak át a központi költségvetésbe az önkormányzatokból.

Rákosmente esetében ez 265 millió forintos mínuszt jelent, azaz ennyivel kevesebb bevétellel gazdálkodhat a városháza.

Eközben Környei a következő kérdéseket tette fel Dunai Mónika országgyűlési képviselő-asszonynak, valamint Horváth Tamás polgármesternek:

✖️Tisztelt Dunai Mónika Ön megszavazza ezeket az intézkedéseket?
😍Tisztelt Horváth Tamás – Rákosmente polgármestere Ön örül, hogy ennyivel kevesebbet költhetünk helyben a járvány megfékezésére úgy, hogy az állam közben jelentős pluszfeladatokat ír elő az önkormányzatoknak?

Dunai Mónika kézi permetezővel fertőtlenít (fotó: Dunai Mónika facebook oldala)

Dunai Mónikáról a tegnapi nap során közöltünk bejegyzést, ugyanis a képviselő-asszony megfeszített munkatempóval igyekszik ellátni országgyűlési képviselő feladatait, hiszen a #maradjotthon felhívás ellenére dolgozni jár a Parlamentbe, segíti idős polgártársainkat, vagy éppen kézi pumpás permetezővel járja körbe és fertőtleníti Rákosmente csilli-villi főterét.

Tetszett a cikk?

Bana Roland
Bana Rolandhttps://rakosvidek.hu
A Rákosvidék egy lokális hírportál, melynek legfontosabb célja, hogy segíteni szeretnénk a helyieknek és a térségben élőknek abban, hogy könnyen megtalálják mindazt, ami helyben és a környéken fontos és érdekes.

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
erős felhőzet
10.2 ° C
10.6 °
10 °
81 %
1.5kmh
67 %
szo
11 °
vas
18 °
hét
20 °
ked
18 °
sze
19 °

#koronavírus

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...

Rákosmentén lakhat az ócenjáróról fertőzötten visszatért világjáró

Elég furcsa videó került fel a youtube-ra néhány nappal ezelőtt, a Beleférek a bőröndbe videócsatorna legújabb epizódja. Ebben az óceánjárós karanténja alatt koronavírussal megfertőződött...