Sorra szólítják meg az ellenzéki pártok Rákosmente polgármesterét

A napokban Rákosmentén működő két országos párt is nyílt levelet írt a Horváth Tamás polgármesternek, ezeket tesszük közzé és várják, várjuk a választ a levelekre.

A Momentum javaslata:

Tisztelt Polgármester Úr!

A kerületben található kis- és közepes vállalkozások súlyos anyagi károkat szenvednek el a koronavírus-járvány miatt. Ezek a vállalkozások most a túlélésért küzdenek, hiszen bevételeik jelentős mértékben megcsappantak.

Tudjuk, hogy az Önkormányzatnak is jelentős anyagi hátrányt okoz a járvány elterjedése, mégis azt gondoljuk, hogy mindenkinek ki kell vennie a részét a kis- és közepes vállalkozások megmentéséből, így az önkormányzatnak is. Terézváros polgármestere, Soproni Tamás facebook-postban jelentette be, hogy az önkormányzat felfüggeszti a bérleti díjak fizetésének kötelezettségét.

Ezért az alábbi döntéseket hozta a terézvárosi egyéni vállalkozók, a mikro-, kis- és középvállalkozások megsegítéséért:

 2020. április 1. és 2020. június 30. között 𝗻𝗲𝗺 𝗸𝗲𝗹𝗹 𝗯𝗲́𝗿𝗹𝗲𝘁𝗶 𝗱𝗶́𝗷𝗮𝘁 𝗳𝗶𝘇𝗲𝘁𝗻𝗶𝘂̈𝗸 a nem lakás célú, önkormányzati tulajdonú bérlemények után: a díjak kiszámlázását március 30-tól felfüggesztik.

 A 2020. április 1. és 2020. június 30. közötti időszakra fizetendő – három havi – bérleti díjat az önkormányzat bérlőinek 2020. július 1-jétől kezdődően, 12 havi egyenlő részletben, késedelmi kamat- vagy pótlékmentesen kell megfizetniük.

Kérjük a Polgármester Urat, hogy közösen segítsük a XVII. kerületi, Önkormányzatunkkal bérleti jogviszonyban álló vállalkozásokat a járvány okozta válság mérséklésére, 𝗼̈𝗻𝗸𝗼𝗿𝗺𝗮́𝗻𝘆𝘇𝗮𝘁𝘂𝗻𝗸𝗻𝗮́𝗹 𝗶𝘀 𝘃𝗲𝘇𝗲𝘀𝘀𝗲 𝗯𝗲 𝗮 𝗳𝗲𝗻𝘁𝗶 𝗲𝗻𝗴𝗲𝗱𝗺𝗲́𝗻𝘆𝗲𝗸𝗲𝘁.

Tisztelettel
A Momentum Rákosmente csapata

Horváth Tamás – Rákosmente polgármestere részéreTisztelt Polgármester Úr!A kerületben található kis- és közepes…

Közzétette: Momentum Rákosmente – 2020. március 29., vasárnap

A Jobbik javaslat:

Eger jobbikos polgármester Mirkóczki Ádám javaslatára gyorsteszteket vett a város önkormányzata. Rákosmente Jobbik alapszervezete kéri Rákosmente Önkormányzata vezetését, hogy vizsgálja meg a tesztek beszerzésének lehetőségét. Megkérjük Horváth Tamás fideszes polgármester urat, és Dunai Mónika szintén fideszes országgyűlési képviselőasszonyt, hogy ha nincs forrás a helyi költségvetésben akkor lobbizzanak ki a kormánytól forrásokat

A megvásárolt gyorstesztek az alapellátásban dolgozókhoz fognak kerülni, hogy a gyanús eseteket ők is tudják szűrni és azonnal elkülöníteni az új betegeket.

 

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
erős felhőzet
4.4 ° C
4.5 °
2.8 °
67 %
2.6kmh
75 %
hét
5 °
ked
4 °
sze
3 °
csü
4 °
pén
0 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...