500 db maszkot terveznek legyártani a Rákosvidék Közösségi Alapítvány, jelenleg már több, mint 400 gyártás alatt áll. Jól halad az összefogás, sok a lelkes vállalkozó, felajánló. Eddig már közel 100 eFt-ot költöttek anyagokra.

5 varrónő segíti munkájukat, volt már több felajánlás is, többek között több méter anyagot ajánlott fel tegnap egy adományozó. Az 500 maszk előállításához ezeket az alapanyagokat használják fel:

  • 300 m vékony, 1-2 mm-es gumiszalag/kalapgumi
  • 50 m pamutvászon anyag
  • eldobható pelenkákhoz használt betétből 5000 db

Az összefogást a Rákosvidék Közösségi Alapítvány fogja össze és szervezi a munkát, aki szeretne segíteni, keresse őket a facebook oldalukon: https://www.facebook.com/rakosvidekkozossegialapitvany/

A maszkokat az alábbi youtube videó alapján készítik. Manapság sokan szorultak be négy fal közé, akár maguk is kipróbálhatják és ha már nagyon profik, akkor jelentkezzenek a közösségi alapítványnál varrónőnek vagy varróbácsinak

Ha elkészülnek az 500 darab maszkkal, akkor a közfeladatokat ellátó területeken dolgozókat szeretnék először támogatni ezzel az adománnyal. Ezt követően sem szeretnének leállni, hiszen egyre több igény jelentkezik, ehhez viszont további támogatókat, adományokat várnának.

Amit konkrétan várnának a továbblépéshez, mivel jelenleg van még kb. 2000 db maszkhoz elegendő a gumi:

  • pamutvászon anyag jöhet nagy tételben is mivel
    kb. 10 méter anyagból jön ki 100 maszk
  • eldobható pelenkákhoz használt betét

Köszönjük, ha tud segíteni!