Továbbra sem ad ki tájékoztatást Rákosmente Önkormányzata a vírusfertőzöttségről

Hiába intéztünk kérdést az önkormányzat felé, hiába kértük, hogy tájékoztassák a lakosságot, nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

“Levelére válaszul arról szeretnénk Önt tájékoztatni, hogy Rákosmente Önkormányzatának honlapjára és Facebook-oldalára folyamatosan feltöltésre kerülnek a koronavírus miatt kialakult helyzettel kapcsolatos, lakosságot érintő legfrissebb kerületi információk.

Ezen információk egyike sem tartalmaz a fertőzöttek számáról, a karanténban élők számáról, az esetlegesen elhunytak számáról információkat. Csupán ezekre a kérdésekre szerettünk volna választ kapni:

  • Kívánja-e a Polgármester Úr tájékoztatni a lakosságot a fertőzések számáról?
  • Nem kíván-e további szigorító intézkedések bevezetését, különös tekintettel például a piacokra, ahová legnagyobb számban járnak az idősek?
  • Tervezi a a lakosság ellátását védőfelszereléssel, maszkkal, kesztyűvel, fertőtlenítő szerekkel? Sajnos ezek közül már egyik sem kapható a boltokban.

A kormányzati tájékoztatás honlapján továbbra sem jelenik meg erről információ, az oda elhelyezett térkép üres:

A sajtóban megjelent hírek, illetve a polgármesterek által közzétett tájékoztatások alapján készült koronavírus térképen Rákosmente teljesen üres:

Annyi bizonyos, hogy a napokban polgármesterünk meglátogatta dr. Fenke Ferenc igazgató urat (XVII. kerületi Szakrendelő), ahol tájékozódott a sürgősségi betegellátással kapcsolatos kerületi helyzetről.

A minap közzétett tájékoztatóban mindenképpen fontosnak vélték kiemelni, hogy lényegében csak az önkormányzati és kormányzati portálokon olvasható információk tekinthetőek hitelesnek, minden más kritikával kezelendő, hisz ez szerepel a közleményben:

“Fontos! Egyes Facebook-csoportokban rendszeresen hamis információk, valótlan adatok látnak napvilágot! Legyenek mindenkor kritikusak e megnyilatkozásokkal kapcsolatban!”

A probléma csak az, hogy semmilyen információ nem kerül ki az önkormányzattól, ami igazán érdekelné az embereket. Továbbra sem lehet tudni az esetszámokat!

Semmitől sem véd meg bennünket a titkolózás, különösen nem a koronavírustól!

Az önkormányzathoz írt levelünk teljes szövege:

“Tapasztalva a közterületi állapotokat, hogy tömegesen vannak kint az emberek a parkokban, sokan megszegik a felnőtt játszóterek használatának tilalmát, csoportosan mennek kutyát sétáltatni, a nagy üzletekben nincs távoltartási, létszámkorlátozási szabály, nem kívánja-e a Polgármester Úr tájékoztatni a lakosságot a fertőzések számáról? Nem kíván-e további szigorító intézkedések bevezetését, különös tekintettel például a piacokra, ahová legnagyobb számban járnak az idősek?A csoportos megjelenés a közterületen a fertőzések továbbadásának lényeges eleme. Az emberek akkor lesznek tudatosabbak, ha látják, tudják mi a pontos helyzet.Környezetünkben és számos helyen az országban, több polgármester, nyilvánosságra hozta a fertőzések számát, ill. magának a fertőzésnek megjelenését is. Mivel rákosmenti lakos is volt, az első megfertőződöttek között is, és a szakemberek tapasztalata szerint egy fertőzöttre akár tízszeres fertőzés arány is valószínűsíthető és nem csak egy fertőzött van Rákosmentén, így feltételezhetően ennek sokszorosa van jelen ebben a térségben.Kérjük, hogy tudatosítsa az emberekkel ezt a tényt, hogy megakadályozzuk Rákosmentén a fertőzések exponenciális terjedését.Emellett érdeklődnénk még arról, hogy tervezi a a lakosság ellátását védőfelszereléssel, maszkkal, kesztyűvel, fertőtlenítő szerekkel? Sajnos ezek közül már egyik sem kapható a boltokban. Előre is köszönjük a tájékoztatást.”

fotó: önkormányzati facebook oldal

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
25.2 ° C
26 °
24.1 °
40 %
5.1kmh
0 %
csü
25 °
pén
25 °
szo
19 °
vas
13 °
hét
20 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...