Koronavírus térkép

Elkészült az első olyan térkép, amely mutatja a koronavírusos megbetegedések terültei eloszlását. A készítők szerint folyamatosan fogják frissíteni.

Miért lehet fontos pontosan tudnunk, hogy a környezetünkben van-e ilyen megbetegedés, fertőzés vagy gyanús eset? Ha tisztában vagyunk a helyzetünkkel, a veszély nagyságával, akkor képesek leszünk hatékonyan, a helyzethez mérve komolyan felvenni a küzdelmet. Amíg nem tudatosul mindenkinek, az a tény, hogy már itt van közöttünk a láthatatlan vírus, addig hajlamosak sokan bagatellizálni a helyzetet. Nem véletlen, hogy nap-mint na jelennek meg orvosoktól, hírességektől kiáltványok, hogy maradjon mindenki otthon.

A térképen található jelölések értelmezése:

  • fekete szín – haláleset
  • narancs szín – igazolt eset
  • citrom – félhivatalosan igazolt koronavírusos eset
  • zöld szín – házi karantén

Minden egyes esethez, amely felkerült a térképre, tartozik egy hivatkozás, amely az eset leírásának forrását jelöli meg. Ez azt jelenti, hogy nem hivatalos, de ellenőrizhető források alapján készült a térkép.
E tehát nem az összes esetet mutatja, az vélhetően sokkal több, csupán azokat jeleníti meg, amelyről információ került be az online térbe.

A teljes térképhez kattintson a képre:

Ismételten szeretném felhívnia figyeltem arra, hogy az oldal nem minősül hivatalos forrásnak! Amíg ilyen információt nem közölnek a hivatalos fórumok, addig ezt fogjuk időközönként frissítve közzétenni.

Az oldal készítői várják a jelzéseket, kéréseket a szuhiattila7@gmail.com címre.

A hivatalos forrás továbbra is:

koronavirus.gov.hu
Zöld szám: 06 80 277 455

Készítettek mások is ehhez hasonló térképet, a vaktérképre kattintva, az adott linken a térképen túl, statisztikai elemzések is láthatóak.

Forrás: http://pandemia.hu/magyarorszag-koronavirus/

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
16.5 ° C
20.1 °
15 °
72 %
1.5kmh
0 %
ked
20 °
sze
20 °
csü
23 °
pén
27 °
szo
25 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...