A Magyar Állatorvosi Kamara közleménye

1. ha Ön lázas, légzőszervi panaszai vannak (köhög, náthás), kérjük ne látogassa meg az állategészségügyi intézményeket, az állatának intézménybe vitelére kérjen meg más, egészséges személyt.

2. ha az emberi koronavírusos járvány szempontjából Ön veszélyeztetettnek minősül (például 14 napon belül fertőzött környezetben tartózkodott, vagy a magyar Kormány által a járvány miatt ideiglenesen beutazási tilalmi listán megnevezett országban járt), kérjük ne látogassa meg az állategészségügyi intézményeket, az állatának intézménybe vitelére kérjen meg más, fertőzött környezettel kapcsolatba nem hozható egészséges személyt.

3. a mai ismeretek szerint az emberek járványos koronavírusos megbetegedése elsősorban az idősebb korosztályokban okozhat súlyos megbetegedést. Ezért azt javasoljuk, hogy a járvány lezajlásáig az idősebb állattartó ügyfeleink – kerülve a saját fertőződésük lehetőségét – ne vigyék az állategészségügyi intézményekbe az állataikat, kérjenek meg arra más, egészséges fiatalabb személyt.

4. lehetőleg csak egy kísérő személy vigye az állatot állategészségügyi intézménybe.