A önkormányzat időben csak a vállalkozásokat tudta kiértesíteni a gépjárműadókról, a lakossági kiértesítés csúszik. Többen jelezték, hogy nem kapták meg a csekkeket, az önkormányzati közlemény szerint

“várhatóan 2020. március 16-i héten mindenki kézhez kapja a gépjárműadóval kapcsolatos értesítőt”

A posta, a koronavírushelyzet óta visszafogottabban működik, a kézbesítők félnek a sok személyes kontaktustól, így sok helyen még mindig nem érkezett meg a küldemény.

Ha megérkezik, akkor is javasoljuk, hogy ne menjenek a postára befizetni, mert ezzel további kockázatnak teszik ki magukat! A közlemény szerint:

“A késedelmes postázásból, valamint a koronavírus által okozott helyzetből adódóan a befizetés késedelme miatt semmiféle hátrány nem érheti Önöket.”

Mindenképpen kerülendő a posták meglátogatása, ha késve lesz kiegyenlítve, nem ér hátrányt senkit sem, ha mindenképpen be szeretné fizetni, akkor használja a bankok  online felületét, ott is ki lehet többnyire átutalási díj nélkül kifizetni a csekkeket. Keresse a Sárga csekk vagy postai csekk befizetési funkciót.

A teljes közlemény:

“Közlemény gépjárműadó befizetéssel kapcsolatban

Tisztelt Adózóink!

A 2020. évi gépjárműadó postázásával kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:
A magánszemélyek postai úton történő értesítése folyamatban van, várhatóan a 2020. március 16-i héten mindenki kézhez kapja a gépjárműadóval kapcsolatos értesítőt.A késedelmes postázásból, valamint a koronavírus által okozott helyzetből adódóan a befizetés késedelme miatt semmiféle hátrány nem érheti Önöket.Szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

Tisztelettel:
Rákosmente Önkormányzata”