Helyzetkép: Koronavírus Rákosmentén – Nyílt levelet írt a Kulturált Légi Közlekedésért Egyesület a kormánynak

Egyesületünk nyílt levele a repülőtéri ellenőrzéssel kapcsolatosan, WHO által elrendelt vírusos világjárvány közben.

Közlemény:

Egyesületünk a repülőterek környezetében élők egészségének, és jogainak védelméért dolgozik.

Egyesületünk felhívja a Kormányt, és a témában összehívott Operatív Törzset, hogy a WHO által elrendelt koronavírus járvány közepette, – mely éppen abban a stádiumban van, hogy az európai megbetegedési esetszámok exponenciálisan növekednek, több ezres fertőzésszámok mellett – tiltsa meg a nemzetközi repülőtereken a turista, és üzleti okból érkező összes olyan európai, és nem európai országból érkező külföldi állampolgár belépését országunkba, amely országokban már felütötte fejét a fent nevezett járvány. Illetve folyamatosan tartsa figyelemmel az Operatív Törzs, hogy mely országokban jelent meg a koronavírus, és aszerint automatikusan vegye fel a listára az érintett országok állampolgárait.

Emellett kérjük, hogy az összes magyar állampolgárt, aki nemzetközi repülőjárattal érkezik, vizsgálja meg egy arra kiképzett alakulat. Akik lázasak, azokat kérjük azonnal különítsék el, akik nem mutatják megbetegedés jeleit, azoknak pedig vegye fel a hatóság az adatait, és rendeljen el számukra 2 hetes otthoni karantént, amelynek betartását az illetékes Rendőrörs bármikor ellenőrizheti.

Kérjük továbbá hogy a COVID-19 vírusra fejlesszenek ki egy gyorstesztet, vagy ha az hosszú időt venne igénybe, kérjék meg Dél-Koreától a gyorsteszt mintáját, amelyet utána itthon is elő lehet állítani, és annak használatát minél hamarabb kezdjék meg a nemzetközi repülőtereinken.

Véleményünk szerint nem fogadható el az az állapot, hogy amikor a fertőzésveszély miatt minden iskolát bezárnak, minden nyilvános eseményt lefújnak amelyen 100 főnél több személy megjelenhet, aközben naponta több mint 10.000 (napi forgalmi adatokból számítva) személy a repülőtérről szabadon besétálhat bármiféle virológiai ellenőrzés nélkül országunkba.

Ez véleményünk szerint óriási veszély az ország lakosságára nézve, és veszélyezteti az emberek egészségét a jelenleg fennálló vészhelyzetben.

Egy nemzetközi járvány kellős közepette véleményünk szerint hibás gyakorlat egy országnak turistákat fogadni. Illetve az üzleti utat is kiválthatják már létező webes alkalmazások, amelyeken internetes konferenciát lehet tartani. Mivel ez a helyzet nem folyamatosan fog fennállni, így jelen esetben a tisztelt Kormánynak nemzetgazdasági érdekre sincs semmilyen oka, és alapja hivatkozni.

Frik Zoltán Gábor
elnök

Budapest 2020. március 15.

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
23.2 ° C
23.2 °
20.3 °
27 %
3.1kmh
0 %
csü
23 °
pén
26 °
szo
25 °
vas
23 °
hét
24 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...