Szavazz a szívedre, hallgass az eszedre

Rákoshegy kicsit hányattatott sorsú iskolája is elindult a Domestos pályázatán, mivel a pályázat élete során eddig 22 iskolát és több, mint 500 négyzetméternyi mosdót újítottak meg, így abban reménykednek, hogy talán így sikerült szebbé tenni a mosdókat.
“Az Unilever Magyarország Kft. és a Klebelsberg Központ együttműködésében életre hívott Iskolamosdó Felújítási Program során hátrányos helyzetű vidéki iskolák pályázhatnak anyagi és fizikai támogatásra mosdóhelyiségeik felújításához.”
Mérlegelve az iskola által beküldött fotókat és ezt összevetve a többi jelentkező portfóliójával, talán nem csak azért, mert a szívem idehúz, de valóban az egyik leginkább lepusztult látványt nyújtó intézményi mosdó.

Az iskola úgy határozott, hogy más megoldást nem látván a megújulásra, elindul a pályázaton. Az iskola pályázatra küldött bemutatkozása itt olvasható:

“Iskolánk a főváros kertvárosi részén, Rákoshegyen található, ahol az itt élő családok szociális, anyagi és kulturális helyzete mégis egymástól nagymértékben eltér, ezért a tanórán és tanórán kívül segíteni kell a nehezebb körülmények között élő, hátránnyal induló tanulók felzárkóztatását, ugyanakkor kiemelt fontosságú feladat a tehetséges, jó képességű gyermekek fejlesztése is. Az alsó tagozat mosdói több évtizede nem kerültek felújításra. Itt megállt az idő. A régi csőrendszer miatt elviselhetetlen a bűz, hiába vannak télen-nyáron nyitva az ablakok. A régi fülkék fala megvetemedett, az ajtókat nem lehet rendesen bereteszelni. Nemcsak több száz alsós és felsős diákunk használja ezeket a mosdókat, de a nagy épületben hetente kétszer az esti gimnázium felnőtt tanulói is. Se meleg víz, se higiénia, se ígéret a felújításra. Egyetlen lehetőségünk a Domestos mosdópályázata, hiszen felcsillant a remény, hogy ennyi diáknak XXI. századi alapvető higiéniás környezetet teremthetünk.”

Arra kérjük Rákosmente lakosságát, hogy segítsünk megnyerni a pályázatot, a részvételi szabályzat szerint:

“A szavazás lezárása 2020. március 31.-én történik. A szavazatok alapján felállt sorrend szerint a Domestos egy iskola mosdóinak felújítását mindenképp vállalja.”

Nyerjen a Budapest XVII. kerületi Czimra Gyula Általános Iskola!

Kérjük, hogy ide vagy az alábbi képre kattintva szavazzunk minél többet. A kitöltést segítve mutatjuk mit kell megjelölni az űrlapon:A szavazat leadása után automatikus e-mailt küldünk a szavazó által megadott e-mail címre. A szavazat csak a megerősítő linkre kattintás után érvényes. Amennyiben nem érkezik megerősítés 48 órán belül, úgy a szavazatot semmisnek tekintjük, az e-mail címet töröljük.

forrás: domestos.com

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
18 ° C
18.8 °
16.3 °
71 %
2.6kmh
0 %
ked
20 °
sze
20 °
csü
23 °
pén
27 °
szo
27 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...