Rákosmentén is megalakult a 10 millió fa kerületi csoportja. Hitvallásuk szerint:

“Spontán módon bontott szárnyat a 10 millió Fa közösség, amely országszerte új fák tömegének, szám szerint 10.000.000 darabnak a mihamarabbi elültetésére vállalkozik. A ma már nem megkérdőjelezhető klímakrízisre két válasz adható. A CO2 csökkentése és a már meglévő szén-dioxid megkötése mellett a természetes oxigéntermelés fokozása. Mi hétköznapi emberek ebben tudunk összefogva a legegyszerűbben érdemi eredményt elérni, a rendszerszintű változtatások eszközei a mindenkori politikai vezetések, multi cégek kezében vannak. Ezért fogunk össze mi, a 10 millió Fa céljában egyetértők, hogy minden Földön élő ember után mihamarabb elegendő számú új fa kezdjen el növekedni. E cél érdekében alakult meg a 10 millió Fa – XVII. kerület csoport, amely a környéken élők részvételét fogja össze és szervezi.
A felajánlásokat (facsemete, földterület, ültetés, tárolás, szállítmányozás), valamint ötleteket, tanácsokat a 10milliofa@gmail.com email címre várjuk.”

Volt már eddig két szervezett faültetésük és tavasztól egy erőteljesebb munkába szeretnének fogni, ehhez is keresnek további önkénteseket.

Jelenleg a helyek felmérése és a csapat önszerveződése történik. Ha szeretne csatlakozni, keresse őket a facebook oldalukon:

https://www.facebook.com/groups/680267725806481/