Január elején érkezett a hír, hogy a Miniszterelnökség,  a tárca közszolgálatért felelős államtitkárának György Istvánt a köztársasági elnök.


Kerületünk jegyzője, aki a Polgármesteri Hivatal vezetője, 2007. augusztus 1. napjától a Dr. Rúzsa Ágnes. Időközben felvette a férje nevét, így már Dr. György-Rúzsa Ágnes néven biztosítja az Önkormányzat törvényes működését.

György István kinevezésekor már adott egy értelmezést arról, hogy az akkor csak élettársi kapcsolat nem tekinthető összeférhetetlenségnek. Erről akkor (2014. november) a vs.hu írt:

“Július óta György István figyel a kormányhivatal vezetőjeként a kerületek működésének törvényességére. Így bizonyos esetekben a saját élettársát kell ellenőriznie, aki a XVII. kerület jegyzője. A politikus szerint nincs összeférhetetlenség, mert a törvényességi felügyeletet a kormányhivatal, nem pedig az azt vezető kormánymegbízott látja el.”

A magyar demokrácia történetében volt időszak, amikor ez összeférhetetlenségre adott volna okot, ma már más időket élünk. Ezzel a kinevezéssel egyébként is a közvetlen kapcsolat már nem áll fenn.

forrás: infostat.hu
fotó: MTI/Szigetváry Zsolt, 17. online, rakosmente.hu