Már nem főnöke a férje

Január elején érkezett a hír, hogy a Miniszterelnökség,  a tárca közszolgálatért felelős államtitkárának György Istvánt a köztársasági elnök.

Kerületünk jegyzője, aki a Polgármesteri Hivatal vezetője, 2007. augusztus 1. napjától a Dr. Rúzsa Ágnes. Időközben felvette a férje nevét, így már Dr. György-Rúzsa Ágnes néven biztosítja az Önkormányzat törvényes működését.

György István kinevezésekor már adott egy értelmezést arról, hogy az akkor csak élettársi kapcsolat nem tekinthető összeférhetetlenségnek. Erről akkor (2014. november) a vs.hu írt:

“Július óta György István figyel a kormányhivatal vezetőjeként a kerületek működésének törvényességére. Így bizonyos esetekben a saját élettársát kell ellenőriznie, aki a XVII. kerület jegyzője. A politikus szerint nincs összeférhetetlenség, mert a törvényességi felügyeletet a kormányhivatal, nem pedig az azt vezető kormánymegbízott látja el.”

A magyar demokrácia történetében volt időszak, amikor ez összeférhetetlenségre adott volna okot, ma már más időket élünk. Ezzel a kinevezéssel egyébként is a közvetlen kapcsolat már nem áll fenn.

forrás: infostat.hu
fotó: MTI/Szigetváry Zsolt, 17. online, rakosmente.hu

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
33.5 ° C
34.4 °
32 °
35 %
5.1kmh
0 %
pén
33 °
szo
31 °
vas
22 °
hét
24 °
ked
24 °

#koronavírus

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...

Rákosmentén lakhat az ócenjáróról fertőzötten visszatért világjáró

Elég furcsa videó került fel a youtube-ra néhány nappal ezelőtt, a Beleférek a bőröndbe videócsatorna legújabb epizódja. Ebben az óceánjárós karanténja alatt koronavírussal megfertőződött...