Kezdődik a lomtalanítás, időpontok a cikkben

Évek óta probléma Rákosmentén, hogy senki nem tudja előre, hogy mikor lesz lomtalanítás a kerületben. Az FKF honlapjára mindig az utolsó pillanatban kerül fel, mint ahogy idén is, csak pár hete jelent meg. Egy módja azért van a pontos információszerzésnek, ha telefonon megkeressük az FKF-et és csak a pontos címet megadva kaphatunk tájékoztatást.

Az egyetlen tájékoztatás, hogy a postaládába kerülnek be az adott terültet érintő időpontok. Ahogy tapasztaljuk, most is sokan nemkapták meg az értesítőt, ezért próbáltunk együttes erővel összegyűjteni az időpontokat. Idén ismét szűkítettek a feltételeken, csak az adott napon és csak 18 óra után helyezhető ki kidobásra ítélt tárgyak. ellenkező esetben ráutaló hivatkozásként 150.000 Ft büntetéssel szankcionálható ez a szabálysértés.

Így, aki nem tudja megszervezni pont aznapra a kihelyezést, lemarad a lehetőségről, feltéve, ha törvényesen akar eljárni.

A Rákosvidék facebook közösséget kiaknázva, összegyűjtöttük a lomtalanítás pontos időpontjait. Feltételezzük, hogy a körzetek maradtak a régi felosztásban, ennek megfelelően közzétesszük a térképet:

Aki lemarad erről a lehetőségről, legközelebb jövőre veheti igénybe vagy a nagyon szűk befogadási kapacitással rendelkező hulladékudvarokat, ahol a társaság szerint“A hulladékudvarokban átmeneti hulladékátvételi korlátozások vannak érvényben kapacitáshiány miatt, amelyről ide kattintva tájékozódhatnak.”

Kerületben egyetlen ilyen udvar van a XVII., Gyökér köz 4.

Emellett a szomszéd kerületben van még egy Szemléletformáló udvar, ahol több lehetőséget kínálnak az elhelyezésre.

https://www.fkf.hu/szemleletformalo-kozpontok

Azok, akik egyikkel sem élnek, sajnos számtalan esetben látjuk, hogy az erdőt használják erre.

Óvjuk és védjük meg a környezetünket!

 

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
16.5 ° C
20.1 °
15 °
72 %
1.5kmh
0 %
ked
20 °
sze
20 °
csü
23 °
pén
27 °
szo
25 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...