ELMŰ: az áramszünet természetes jelenség

A XVII. kerületben az elmúlt hónapokban számos alkalommal sötétbe borultak komplett városrészek, melynek okán a TV17 (ma már a TV17 is a Rákosvidék része) levélben fordult az áramszolgáltatóhoz.

“Általánosságban elmondható, hogy az áramszünet egy elektromos hálózat üzemeltetésével együtt járó természetes jelenség, melynek oka lehet anyagfáradás vagy tevékenységi körünkön kívül álló külső behatás eredménye is. Ezért az Elosztói engedélyes üzletszabályzata rögzíti, hogy a villamosenergiát folyamatosan, de nem szünetmentesen biztosítja a rendszerhasználók részére” – olvasható az szolgáltató válaszában.

A TV17 azt is szerette volna megtudni, hogy az ilyen esetekben jár-e kártérítés a szolgálató részéről az ügyfeleknek, azonban erre vonatkozóan konkrét tájékoztatást nem talált, illetve, amit talált az is idővel visszamutatott az első tájékoztatóra, így nem igazán lettünk okosabbak. Ennek okán erre is rákérdeztek levelükre, melyre az alábbi választ adta a szolgáltató:

“Álláspontunk szerint a tárgyi esetben Társaságunk úgy úgy járt el, ahogyan az az adott helyzetben elvárható volt, ezért kárigényt nem tartunk megalapozottnak. Kötbérre a garantált szolgáltatások megsértése esetén jogosult a felhasználó” – olvasható a levélben.

Innentől kezdve tehát senki se csodálkozzon, ha csak úgy elmegy az áram, vagy lecsökken a feszültség, hiszen ahogyan azt a szolgáltató is leírta, ez egy természetes jelenség. Az áramszolgáltatás pedig folyamatos, de nem szünetmentes. Furfangos, az biza!

Az eredeti cikk 2016. március 8-án jelent meg a Rákosvidéken.

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
18 ° C
18.8 °
16.3 °
71 %
2.6kmh
0 %
ked
20 °
sze
20 °
csü
23 °
pén
27 °
szo
27 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...