Magasfeszültség (fotó: Bana Roland)

A XVII. kerületben az elmúlt hónapokban számos alkalommal sötétbe borultak komplett városrészek, melynek okán a TV17 (ma már a TV17 is a Rákosvidék része) levélben fordult az áramszolgáltatóhoz.

“Általánosságban elmondható, hogy az áramszünet egy elektromos hálózat üzemeltetésével együtt járó természetes jelenség, melynek oka lehet anyagfáradás vagy tevékenységi körünkön kívül álló külső behatás eredménye is. Ezért az Elosztói engedélyes üzletszabályzata rögzíti, hogy a villamosenergiát folyamatosan, de nem szünetmentesen biztosítja a rendszerhasználók részére” – olvasható az szolgáltató válaszában.

A TV17 azt is szerette volna megtudni, hogy az ilyen esetekben jár-e kártérítés a szolgálató részéről az ügyfeleknek, azonban erre vonatkozóan konkrét tájékoztatást nem talált, illetve, amit talált az is idővel visszamutatott az első tájékoztatóra, így nem igazán lettünk okosabbak. Ennek okán erre is rákérdeztek levelükre, melyre az alábbi választ adta a szolgáltató:

“Álláspontunk szerint a tárgyi esetben Társaságunk úgy úgy járt el, ahogyan az az adott helyzetben elvárható volt, ezért kárigényt nem tartunk megalapozottnak. Kötbérre a garantált szolgáltatások megsértése esetén jogosult a felhasználó” – olvasható a levélben.

Innentől kezdve tehát senki se csodálkozzon, ha csak úgy elmegy az áram, vagy lecsökken a feszültség, hiszen ahogyan azt a szolgáltató is leírta, ez egy természetes jelenség. Az áramszolgáltatás pedig folyamatos, de nem szünetmentes. Furfangos, az biza!

Az eredeti cikk 2016. március 8-án jelent meg a Rákosvidéken.