Bezártak egy bölcsődét és óvodát

2019. szeptember 3-án kaptuk a hírt, hogy azonnali hatállyal bezárták a Csicsergő Óvodát és a Gólyafészek Bölcsődét. A szülőket este értesítették telefonon arról, hogy másnap hová kell vinni a gyerekeket.

“Rákosmente Önkormányzata ezúton értesíti a tisztelt szülőket, hogy a Gólyafészek Bölcsődét és a Csicsergő Óvodát műszaki meghibásodás miatt átmenetileg – a gyermekek biztonsága érdekében – bezárja.
Az intézmények újranyitásáról kellő időben tájékoztatást nyújtunk, a gyermekek a műszaki hiba elhárítását követően vehetik újra birtokba az intézményeket.
Rákosmente Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a meghibásodást a lehető legrövidebb időn belül elhárítsa.
A bölcsődések elhelyezésével összefüggő feladatokat a Rákosmenti Egyesített Bölcsődék vezetője és telephelyvezetői szervezik.” – Nyilatkozta szűkszavú közleményében Rákosmente önkormányzata.

A bölcsőde ajtaján kihelyezett tájékoztató a vízellátás szüneteltetésére hivatkozott, azonban a helyenszínen azt a tájékoztatást kaptuk, miszerint ismeretlen anyag került az ivóvízbe. Az előbbi információt az egyik szülő is megerősítette, de többet nem tudtunk meg az esetről.

Eközben a szülők okkal adtak hangot felháborodásuknak, ugyanis állításuk szerint semmiféle tájékoztatást nem kaptak a bezárásról.

Bővebb tájékoztatás végül a Rákosmente TV-ben hangzott el, de ott se mondtak semmilyen konkrétumot.

Kásler Miklós a Csicsergő Óvodában (fotó: Máthé Zoltán, MTI)

Adalék, hogy ezt a komplexumot nemrég újította fel az önkormányzat saját beruházásból. Ezen alkalomból Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere januárban tett látogatást az óvodában, ezen alkalommal így nyilatkozott az önkormányzat:

“Rákosmente Önkormányzata minden alkalommal büszke arra, amikor egy tárcavezető kerületünkben található helyszínre látogat el, emelte ki Fohsz Tivadar alpolgármester. E bejárások során tudjuk azt megmutatni fejlesztési törekvéseink eredményeit…”

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
havazás
1.4 ° C
2.5 °
-0.6 °
84 %
1.8kmh
90 %
csü
3 °
pén
3 °
szo
4 °
vas
3 °
hét
3 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...